QRM productieplanning software

 

Quick Response Manufacturing (QRM)

Werkt u volgens de methoden van Lean Manufacturing of QRM? Of wilt u deze in uw bedrijf invoeren? PROPOS helpt u die invoer te vergemakkelijken en helpt u om uw processen continu te verbeteren.

PROPOS is gebaseerd op de filosofie van Quick Response Manufacturing (QRM). QRM is het continue terugdringen van de doorlooptijd. Verspillingen verdwijnen daarmee uit het systeem. QRM maakt gebruik van dezelfde technieken als Lean Manufacturing maar is toegespitst op klantordergestuurde productiebedrijven met een stappenproductie, een grote productvariëteit en sterk wisselende ordergroottes.

Grondlegger van QRM is de Amerikaanse prof. Rajan Suri. Hij ontwikkelde tevens het POLCA systeem om doorstroming van orders in het productieproces te garanderen. PROPOS heeft een digitale vertaling van POLCA, zodat u het snel en eenvoudig kunt implementeren.

Voor meer informatie over Quick Response Manufacturing, zie de volgende links:

https://en.wikipedia.org/wiki/Quick_response_manufacturing
www.rajansuri.com
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polca

PROPOS software is de eerste specifieke QRM software ter wereld! Op welke manier wordt Quick Response Manufacturing ondersteund door PROPOS?

PROPOS ondersteunt het celdenken van QRM en helpt u met het maken van een QRM planning inclusief autorisatiemomenten. De dynamische QRM productieplanning wordt vervolgens continu gemonitord zodat u zich uitsluitend met de uitzonderingen hoeft bezig te houden. De uitzonderingen zijn productieorders die dreigen de gemaakte productie planning niet te gaan halen.


Zelfsturende teams op QRM cellen ondersteund door PROPOS

Verder heeft PROPOS een geavanceerde Digital POLCA module zodat de invoering van het krachtige POLCA systeem snel en eenvoudig is te realiseren.


Route blokkering en POLCA kaarten

POLCA kaarten worden op uw werkvloer digitaal beheerd en digitaal weergegeven. Bij een tekort aan kaarten worden de betreffende POLCA routes automatisch geblokkeerd.


POLCA kaarten automatisch voor u berekend

PROPOS helpt u met het berekenen van het aantal POLCA kaarten. Dat kan op basis van historische gegevens die PROPOS heeft verzameld maar ook op basis van de actuele situatie op uw werkvloer. Het starten met POLCA is daarmee nog eenvoudiger.

Ook in de analyse helpt PROPOS u met het bereiken van uw QRM doelstellingen. Eén van de onderdelen is het genereren van een MCT map, met één druk op de knop.


PROPOS MCT map


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

QRM van prof. Rajan Suri

Direct contact met ons?

Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam:
Bedrijfsnaam:
E-mail:
Vraag:
 

 
 
 
(c) 2012  PROPOS software   |   PROPOS software   |   Voltastraat 84   |   7006 RW   |   Doetinchem   |   (+31) (0) 850 479 865   |   info@propos-software.nl