Industrie 4.0, QRM én PROPOS bij Van Drenth Buighout & Multidesk

Welkom Van Drenth Buighout & Multidesk uit Culemborg! Van Drenth is specialist in het 2D en 3D vormgeven van houten producten als toeleverancier voor de meubelmarkt, industrie en interieur & exterieur. Dankzij een veelzijdig machinepark bieden zij met alle productie facetten onder één dak een one-stop-shop ervaring voor hun klanten. De ambitie voor topkwaliteit zie je overal terug. Ook in het productieproces, want met PROPOS zetten ze niet alleen in op kortere doorlooptijden en een hogere leverbetrouwbaarheid, ze gaan ook actief aan de slag om de inzet van QRM verder te optimaliseren. Omdat zij met het ERP systeem Plan-de-CAMpagne werken, verwachten wij bovendien snel live te kunnen. Wij kijken ernaar uit om met PROPOS optimal flow te realiseren bij Van Drenth!

Industrie 4.0, QRM én PROPOS bij Van Drenth Buighout & Multidesk -

Even voorstellen… Van Drenth Buighout & Multidesk

Van Drenth bestaat uit twee productiemaatschappijen die naadloos op elkaar aansluiten: Buighout & MultiDesk. MultiDesk is specialist op het gebied van houten plaatmaterialen en vlakke panelen en levert onder meer bureau- en tafelbladen, speakers en producten voor woon- en werk interieur. Van Drenth Buighout is specialist in het  2D en 3D vormgeven van gelamineerd gebogen hout en levert met name zitschalen en -schelpen voor stoelen. Van halffabrikaat tot compleet eindproduct, met een onbeperkte vorm en materiaalkeuze waaronder fineer, compact, HPL, marmoleum, desktop en diverse duurzame (plaat)materialen. 

Naar industrie 4.0 met automatisering

Dankzij de lean werkwijze weet Bouwmeester Metaal efficient en flexibel in te spelen op de vragen van In dit familiebedrijf werken 35 medewerkers met vakmanschap en techniek aan zowel seriematige orders als eenmalige projecten. Van engineering, zagen, fineren, frezen en spuiten tot eindproduct, alles gebeurt onder één dak in Culemborg. Met moderne machines, want bij Van Drenth staat de beweging naar industrie 4.0 hoog op de agenda. Zo beschikken ze over een automatisch platenmagazijn van maar liefst 35 meter lang met geïntegreerde opdeelzagen, hebben ze 7 CNC machines voor 2,5D en 3D frezen en hebben ze sinds kort een spuitrobot genaamd Robin. Met de komst van PROPOS wordt ook de productieplanning, aansturing en monitoring geautomatiseerd op weg naar industrie 4.0, waarmee ze optimale flow kunnen bereiken in hun productie.

Industrie 4.0, QRM én PROPOS bij Van Drenth Buighout & Multidesk -

Kortere doorlooptijden met PROPOS en QRM

Met PROPOS gaat Van Drenth actief het onderhanden werk verminderen, waardoor de doorlooptijden worden verkort en de leverbetrouwbaarheid verbetert. Ook gaan ze samen met ons aan de slag om QRM nog beter toe te passen in hun bedrijf. Slim, want overal zien we de tendens dat orders kleiner worden, meer variatie hebben en sneller geleverd moeten worden. De QRM methode helpt productiebedrijven met een stappenproductie, een grote productvariëteit en sterk wisselende ordergroottes om de doorlooptijden te verkorten. Naast de implementatie zal PROPOS de komende tijd één dag in de maand consultancy verlenen aan Van Drenth om het personeel en management te adviseren en te leren hoe zij nog beter volgens de QRM-principes kunnen gaan werken.

Koppeling met Plan-de-CAMpagne

PROPOS wordt bij Van Drenth Buighout & Multidesk gekoppeld aan het ERP systeem Plan-de-CAMpagne. Omdat er al eerder deels een koppeling is ontwikkeld met Plan-de-CAMpagne voor Gelre Metaal, kunnen we bij Van Drenth ook makkelijker koppelen aan dit pakket.

Daarnaast maakt Van Drenth gebruik van de modules Medewerkerregistratie en Geproduceerde Aantallen voor waardevolle inzichten. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking!

Industrie 4.0, QRM én PROPOS bij Van Drenth Buighout & Multidesk -
PROPOS heeft ruime ervaring met het ERP systeem van Plan-de-CAMpagne. Zo werkt driemalig Factory of the Future winnaar Provan al 10 jaar met de koppeling PROPOS en Plan-de-CAMpagne.

Meer Van Drenth?

https://vandrenth.com/

Industrie 4.0, QRM én PROPOS bij Van Drenth Buighout & Multidesk -

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on email
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control bij PMC

Shop floor control bij PMC

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij OTM-Zenith

Shop floor control bij OTM-Zenith

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.