Sneller produceren met MCT-maps

De kracht van MCT-maps in QRM

MCT is een op tijd gebaseerde meetmaat die continue verbetertrajecten mogelijk maakt, aangezien het de totale tijdsverspilling van een organisatie in kaart brengt. Wanneer u MCT-maps goed gebruikt hoeft het geen data intensieve aanpak te zijn, maar kunt het vrij simpel toepassen. Door de ‘voor’ en ‘na’ waarden te vergelijken, geeft MCT een simpele maar krachtige maatstaf om verbeteringen te meten. De oorsprong van MCT ligt in de maakindustrie (MCT staat voor Manufacturing Critical-path Time), maar de techniek wordt inmiddels ook toegepast in vele andere contexten, zoals bij toeleveranciers, bank- en verzekeringsbedrijven, de gezondheidszorg etc. Gezien de waardevolle informatie die PROPOS in gebruik verzamelt, kunt u eenvoudig MCT-maps opvragen en zo werken aan de continue verbetering van uw organisatie en productieproces.

Meer weten over MCT-maps?

Professor Rajan Suri, die de QRM-werkwijze en MCT-maps ontwikkelde, schreef een handige gids waarin hij de basiswerking, regels en richtlijnen uitlegt. Een must als u meer wilt weten van MCT. Bestel het boek hier. 

Wilt u weten hoe u PROPOS kunt inzetten om MCT-maps te genereren? Wij leggen het u graag persoonlijk uit. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Ontdek ook de voordelen van

Direct contact met ons?

Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.