Aan een
half woord
genoeg.

Vanwege onze ruime praktijkervaring begrijpen wij snel uw problematiek. Die kunnen wij samen met u koppelen aan praktische oplossingen. Die oplossingen kunnen in onze software liggen maar bijvoorbeeld ook in het toepassen van een aantal QRM of Lean Manufacturing principes. De software borgt en versterkt vervolgens de doorgevoerde verbeteringen.

Stel direct uw vraag

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw productieprocessen te verbeteren met PROPOS? 

Over ons nieuw -
Over ons nieuw -

Ontwikkeld in de praktijk, vóór de praktijk.

PROPOS software vindt zijn oorsprong in de praktijk. Het is ontwikkeld bij BOSCH Scharnieren en Metaal, een Nederlands productiebedrijf dat wereldwijd voorop loopt op het gebied van procesverbeteren met Quick Response Manufacturing (QRM) en Lean Manufacturing. Ter ondersteuning van deze succesvolle QRM en Lean implementatie is PROPOS software ontwikkeld.

Praktijk als basis voor succes​

Vanuit het enthousiasme van bedrijven die naar de QRM implementatie en de software bij BOSCH kwamen kijken, is het idee ontstaan om ook andere bedrijven het succes van PROPOS software te bieden. De binding met de praktijk van productie is en blijft voor ons van groot belang.

Een betrouwbare partner

Als u met PROPOS in zee gaat, kiest u een betrouwbare partner die begrijpt wat er bij u speelt en wat voor u van belang is. Onze ruime theoretische kennis en praktische ervaring garanderen een goed advies en een succesvolle implementatie van PROPOS in de praktijk bij uw bedrijf. Met altijd als doel de lange termijn winstgevendheid en de continuïteit van uw bedrijf te vergroten. 

Over ons nieuw -

Ons team

Het PROPOS team staat altijd voor u klaar, van de voorbereidende fase tot succesvolle implementatie en verder. Maak kennis met ons team:

Robert Peters PROPOS software productieplanning software

Robert Peters

Eigenaar

Robert is samen met Fried Kaanen de oprichter van PROPOS software. Hij ontwikkelde als eerste ter wereld de unieke automatische planningssoftware, gebaseerd op de QRM-theorie van Rajan Suri. Robert doet PROPOS implementaties en is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de software.
Over ons nieuw -

Godfried Kaanen

Eigenaar

Fried Kaanen is mede-eigenaar van PROPOS en directeur van BOSCH Scharnieren, het eerste bedrijf waar PROPOS in praktijk is gebracht. Fried is tevens voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, vice-voorzitter van MKB Nederland en lid van de Sociaal-Economische Raad (SER).

QRM adviseur planning software

Julian Stark

QRM adviseur &

project manager

Als QRM adviseur adviseert Julian klanten van PROPOS hoe ze hun proces optimaal kunnen inrichten volgens de principes van Quick Response Manufacturing. Ook helpt Julian bij het implementeren van onze QRM planning software.

Over ons nieuw -

Jasper van der Wind

Interim softwarespecialist

Gaat uw bedrijf met PROPOS aan de slag? Grote kans dat Jasper een bekend gezicht wordt. Jasper helpt bij het opzetten en begeleiden van implementaties. 

Over ons nieuw -

Jeroen Voogt

Senior software architect

Jeroen is senior software architect en is samen met Robert verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de software.
Over ons nieuw -

Martine van den Houten

Marketing

LinkedIn berichten, interviews met onze klanten, video’s, nieuwsbrieven en het onderhouden van de  website: Martine verzorgt de marketing van PROPOS. 

FAQ

Meer weten over PROPOS? Bekijk onze meest gestelde vragen: 

PROPOS vergroot het tempo in uw productieproces. Het optimaliseert de flow van productieorders. PROPOS vergemakkelijkt uw planning, verlaagt het onderhanden werk en dus het werkkapitaal. Er is minder weggegooide tijd omdat er minder hoeft te worden overlegd. De betrokkenheid van uw medewerkers met het halen van de afgesproken levertijden neemt toe. De dagelijkse aansturing van uw productieproces kost veel minder tijd. Kortom: uw productiekosten gaan omlaag, levertijden worden korter en de leverbetrouwbaarheid wordt groter.
Via het Dashboard van PROPOS zoekt u eenvoudig alle productieorders bijvoorbeeld op verkooporder, hoofdproductieorder of klantkenmerk. Vervolgens ziet u van die productieorders direct waar zij zich in uw organisatie bevinden en of ze nog op schema lopen. Zowel voor uzelf als voor uw klant kunt u daarmee eenvoudig de vraag beantwoorden of bepaalde projecten nog volgens plan verlopen. Het bewaken en halen van de afgesproken levertijd begint echter al op de werkvloer. PROPOS monitort continu overzichtelijk de voortgang van alle productieorders. Dreigt een order op achterstand te komen? Dan waarschuwt PROPOS vroeg genoeg zodat er nog wat aan te doen is en de klant er uiteindelijk niets van merkt. Zo wordt het halen van levertijden en het verkorten van doorlooptijden een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Van werkvloer, productieleiding en planning.
Het is gemakkelijk starten met PROPOS. Stel dat u uw orders op hoofdlijnen naar PROPOS stuurt, dan heeft u al aan ruwe tijdsinschattingen voldoende om al zeer veel profijt van PROPOS te hebben. U zult direct tijd gaan besparen op de dagelijkse aansturing van uw productieproces. U krijgt direct inzicht in de voortgang van alle orders. Uw medewerkers krijgen meer verantwoordelijkheidsgevoel en raken meer betrokken bij het halen van de planning. PROPOS monitort waar u moet bijsturen en PROPOS verzamelt informatie over mogelijke verbeteringen in uw processen. Complexer en gedetailleerder maken kan altijd nog; PROPOS is daar flexibel in.
Een investering in PROPOS zal zich op vele manieren terugverdienen, afhankelijk van uw situatie. Een aantal voorbeelden. De planning wordt veel eenvoudiger en kost minder tijd. Er wordt minder overgewerkt en dat bespaart direct geld. Mensen in de productie doen minder onnodig werk zoals overleggen, zoeken en vragen. De aansturing van de werkvloer wordt eenvoudiger waardoor u daar tijd bespaart. Er is minder onderhanden werk dus minder beslag op kapitaal. U kunt met dezelfde middelen meer produceren, de productiviteit neemt toe. Orders worden vaker op tijd aan uw klanten geleverd en u kunt sneller leveren. Daardoor blijven klanten bij u en trekt u gemakkelijker nieuwe klanten aan.
Nee, u kunt PROPOS veel breder inzetten. Sommige van onze klanten plannen en monitoren ook de volgende werkzaamheden met PROPOS. Werkvoorbereiding, engineering, wachten op goedkeuring van de klant, uitbesteed werk, intern en extern transport, inkoop, eindkeuring, verpakken en verzenden.
Ja, de PROPOS schermen voor de werkvloer zijn zo ontworpen dat iedereen die kan lezen en schrijven er mee kan werken. De touch screens zijn gemakkelijk te bedienen ongeacht leeftijd en ongeacht opleidingsniveau. De praktijk laat zien dat mensen er graag mee werken omdat zij er zelf ook iets aan hebben. Daarmee creëren wij draagvlak en betrokkenheid op de werkvloer.

Doordat met PROPOS de productieplanning gemakkelijker wordt en de dagelijkse aansturing overzichtelijker, hoeven er minder brandjes te worden geblust en hoeft er minder te worden overlegd. Sommige mensen zoals planners en productieleiders houden daardoor tijd over. Zij kunnen zich dan gaan bezighouden met het continu verbeteren van uw processen aan de hand van de inzichten die PROPOS biedt. Verder zien wij bij onze klanten dat deze medewerkers zich gaan bezighouden met kwaliteitverbetering, cross-training van medewerkers, optimalisatie van productie-middelen, structureel oplossen van veel voorkomende storingen, enzovoort. Zo wordt een dubbelslag geslagen in de opbrengsten die PROPOS genereert.

Hier vindt u een volledig overzicht van de mogelijkheden van PROPOS en de systeemvereisten:

PROPOS factsheet
PROPOS XML Import Specifications

Niet alleen plant PROPOS uw orders en bewaakt PROPOS de voortgang, PROPOS werkt ook actief aan het versnellen van de doorstroom van productieorders en daarmee aan het verhogen van het tempo in uw productie. PROPOS brengt flow in uw productieorders en vergroot de betrokkenheid van uw medewerkers.

PROPOS verlaagt actief uw onderhanden werk en kijkt continu per productiecel (afdeling) welke order het beste kan worden gestart voor een optimale doorstroom in uw fabriek. Ook kan het systeem het ontstaan van floating bottlenecks detecteren en voorkomen dat de productie stokt. U kunt vervolgens maatregelen nemen nog voordat de bottleneck werkelijk voor problemen heeft gezorgd.

PROPOS voorziet uw medewerkers van informatie zodat zij minder hoeven zoeken, minder hoeven vragen en minder hoeven overleggen. Zij werken daardoor efficiënter en prettiger. Verder brengen wij de juiste informatie precies op de juiste plek zodat iedereen geïnformeerd is en iedereen betrokken raakt bij het halen van afgesproken levertijden en bij het verder verkorten van doorlooptijden.

Al deze punten dragen bij aan minder overhead en dus minder productiekosten en aan een grotere concurrentiekracht. Met een hogere leverbetrouwbaarheid en kortere levertijden kiezen klanten sneller voor u en blijven zij klant.

Tijdens een PROPOS implementatie begeleiden wij het project van begin tot eind zodat u zich zo veel mogelijk met uw gewone werk kunt blijven bezighouden Voor ons is een PROPOS implementatie niet eerder geslaagd dan wanneer u succesvol met PROPOS werkt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de voortgang of de projectleiding. Het belangrijkste voor u is te zorgen dat de gegevens die PROPOS uit uw ERP systeem haalt op orde zijn. En uiteraard begeleiden wij ook daarbij.

PROPOS heeft gegevens nodig van alle relevante productieorders: alle productieorders die momenteel op de werkvloer aanwezig en de productieorders voor de komende weken of maanden. Van die productieorders heeft PROPOS de route nodig die deze orders door uw bedrijf gaan volgen. Dat mag gerust een route op hoofdlijnen of hoofdbewerkingen zijn. Per hoofdbewerking geeft u een ingeschatte bewerkingstijd aan. Dit is de basis, maar er is meer mogelijk.

Indien gewenst kunt u PROPOS ook laten werken met orderstructuren (hoofd- en suborders) en gegevens over de voorraadposities van koopdelen. Verder kunt u bijlagen bij orders tonen zoals foto’s, tekeningen, instructies, enzovoort.

Een PROPOS implementatie wordt volledig door ons begeleid en bestaat ruwweg uit de volgende stappen.

1. Kick-off presentatie aan uw medewerkers om de betrokkenheid bij iedereen zo groot mogelijk te maken.
2a. In kaart brengen van uw processen en bepalen hoe we deze in uw ERP systeem en in PROPOS gaan configureren.
2b. In kaart brengen waar touch screens in uw fabriek of op kantoor gewenst zijn.
3a. Waar nodig gegevens in uw ERP systeem bijwerken.
3b. Ontwikkelen en testen van de koppeling tussen PROPOS en uw ERP systeem.
3c. Touch screens selecteren en bestellen.
3d. PROPOS installeren en testen op uw server.
4a. PROPOS configureren voor uw specifieke processen en samen met u de resultaten bekijken.
5a. Touch screens in de fabriek installeren.
5b. Opleiding en training van de planners, productieleiders en key-users.
6a. Training voor productiemedewerkers.
6b. Live gaan! Uiteraard gevolgd door nazorg waar nodig.
7. Training applicatiebeheerder voor alle ins en outs van PROPOS.
8. Indien gewenst: samen met u aan de hand van de PROPOS analyses bepalen waar verbetermogelijkheden voor uw bedrijf liggen.

Een PROPOS implementatie duurt in de basis circa 3 maanden. Dat is de tijd die nodig is om uw proces in kaart te brengen, uw ERP systeem op orde te krijgen voor zover nodig, de koppeling met uw ERP systeem te realiseren, PROPOS te installeren en te configureren en uw medewerkers uitleg en opleiding te geven.

Nee, uiteraard niet. Wij richten PROPOS in eerste instantie zo in dat PROPOS het huidige ritme van uw bedrijf overneemt. U blijft dus voor uw gevoel werken in het tempo dat u gewend bent. Echter, de PROPOS schermen gaan uw mensen begeleiden bij dat werk waardoor er direct meer inzicht en betrokkenheid ontstaat. Er hoeft minder te worden overlegd, aangestuurd, veranderd, gezocht en rondgelopen. De productiekosten gaan omlaag. PROPOS verlaagt waar mogelijk het onderhanden werk en stuurt orders optimaal door uw bedrijf. Het tempo gaat daardoor vanzelf al omhoog.

Vervolgens kunnen we samen met u stap voor stap werken aan een hogere leverbetrouwbaarheid en kortere doorlooptijden.

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw productieprocessen te verbeteren met PROPOS? 

Over ons nieuw -

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Stel uw vraag

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.