It's all about time

Werkt u volgens de methoden van Lean Manufacturing of QRM? Of wilt u deze in uw bedrijf invoeren? PROPOS helpt u die invoer te vergemakkelijken en helpt u om uw processen continu te verbeteren.

PROPOS is gebaseerd op de filosofie van Quick Response Manufacturing (QRM). QRM is het continue terugdringen van de doorlooptijd. Verspillingen verdwijnen daarmee uit het systeem. QRM maakt gebruik van dezelfde technieken als Lean Manufacturing maar is toegespitst op klantordergestuurde productiebedrijven met een stappenproductie, een grote productvariëteit en sterk wisselende ordergroottes.

QRM planningssoftware -
Video afspelen

Quick Response Manufacturing (QRM)

Grondlegger van QRM is de Amerikaanse prof. Rajan Suri. Hij ontwikkelde tevens het POLCA systeem om doorstroming van orders in het productieproces te garanderen. PROPOS heeft een digitale vertaling van POLCA, zodat u het snel en eenvoudig kunt implementeren. Lees ook: Wat is QRM? 

Voor meer informatie over Quick Response Manufacturing, kijk op:
https://en.wikipedia.org/wiki/Quick_response_manufacturing
www.rajansuri.com
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polca

Op welke manier wordt Quick Response Manufacturing ondersteund door PROPOS?

PROPOS software is de eerste specifieke QRM software ter wereld! PROPOS ondersteunt het celdenken van Quick Response Manufacturing en helpt u met het maken van een QRM planning inclusief autorisatiemomenten. De dynamische QRM productieplanning wordt vervolgens continu gemonitord zodat u zich uitsluitend met de uitzonderingen hoeft bezig te houden. De uitzonderingen zijn productieorders die dreigen de gemaakte productie planning niet te gaan halen.

PROPOS, QRM en Lean

Bent u nog niet bezig met Lean Manufacturing, QRM of iets soortgelijks? Dan helpt PROPOS u toch met het oplossen van de op deze website genoemde punten. Begint u net met Lean of QRM, dan helpt PROPOS u die implementatie sneller en beter in te voeren. Is uw bedrijf al ver gevorderd met deze materie? Dan helpt PROPOS u de volgende stappen voorwaarts te maken.

Meer weten over Quick Response Manufacturing? Het boek It’s about time van prof. Rajan Suri vormt een goede uitleg. Het is overigens niet nodig om al met QRM bezig te zijn om te beginnen met PROPOS. Bij de implementatie van PROPOS passen we automatisch al principes van QRM toe, zoals het indelen van de productievloer in QRM-cellen.

QRM planningssoftware -

Digital POLCA

Digital POLCA kan een effectieve tool zijn om uw werkprocessen verder te optimaliseren. PROPOS heeft een geavanceerde Digital POLCA module zodat de invoering van het krachtige POLCA systeem snel en eenvoudig is te realiseren.

QRM planningssoftware -
Route blokkering en POLCA kaarten

POLCA kaarten worden op uw werkvloer digitaal beheerd en digitaal weergegeven. Bij een tekort aan kaarten worden de betreffende POLCA routes automatisch geblokkeerd.

QRM planningssoftware -
POLCA kaarten automatisch voor u berekend
PROPOS helpt u met het berekenen van het aantal POLCA kaarten. Dat kan op basis van historische gegevens die PROPOS heeft verzameld maar ook op basis van de actuele situatie op uw werkvloer. Het starten met POLCA is daarmee nog eenvoudiger. Ook in de analyse helpt PROPOS u met het bereiken van uw QRM doelstellingen. Eén van de onderdelen is het genereren van een MCT map, met één druk op de knop.
MCT-map QRM Quick Response Manufacturing

QRM productieplanning
voor snellere doorlooptijden

QRM productieplanning helpt u om sneller en efficiënter te produceren. Zeker als u het productieproces moeilijk kunt stroomlijnen, omdat u veel variaties produceert in kleinere hoeveelheden (high mix-low volume). PROPOS bewijst zich dagelijks in de praktijk. Zelf zien hoe het werkt? U en uw medewerkers zijn van harte welkom. Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.