Over PROPOS

PROPOS is ontwikkeld in de praktijk,
voor de praktijk

PROPOS software vindt zijn oorsprong in de praktijk. Het is ontwikkeld bij BOSCH Scharnieren en Metaal, een Nederlands productiebedrijf dat wereldwijd voorop loopt op het gebied van procesverbeteren met Quick Response Manufacturing (QRM) en Lean Manufacturing. Ter ondersteuning van deze succesvolle QRM en Lean implementatie is PROPOS software ontwikkeld.

PROPOS software -

QRM en Lean productie

Vanuit het enthousiasme van bedrijven die naar de QRM implementatie en de software bij BOSCH kwamen kijken, is het idee ontstaan om ook andere bedrijven het succes van PROPOS software te bieden. De binding met de praktijk van productie is en blijft voor ons van groot belang. 

Nieuwe ontwikkelingen in onze software toetsen wij altijd aan de theorie van Lean en QRM maar zeer zeker ook aan praktijk van de dagelijkse gang van zaken in het productiebedrijf waar PROPOS is ontstaan. Door onze ontstaansgeschiedenis en onze diepgaande maar brede kennis, kunnen wij meer bieden dan software alleen. Tijdens de implementatie van PROPOS bij onze klanten, kunnen wij – als u dat wilt – ook QRM en Lean principes in uw bedrijf introduceren of verbeteren. Deze principes zullen de implementatie van PROPOS extra krachtig maken en de voordelen voor uw bedrijf verder vergroten. 

Ons netwerk omvat een groot aantal bedrijven en instellingen die allemaal enthousiast bezig zijn met het verbeteren van hun processen door QRM en Lean Manufacturing. Via ons is al deze kennis en ervaring ook voor u beschikbaar.

PROPOS is nauw betrokken bij het Nederlands QRM Centrum (BOSCH Scharnieren en Metaal is één van de oprichters ervan), wij hebben goede contacten met experts aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), technologie-instituut Sirris in België en tal van andere hogescholen en universiteiten in Nederland en daarbuiten. Daarnaast onderhouden wij goede persoonlijke contacten met prof. Rajan Suri, de grondlegger van QRM.

Als u met PROPOS in zee gaat, kiest u een betrouwbare partner die begrijpt wat er bij u speelt en wat voor u van belang is. Onze ruime theoretische kennis en praktische ervaring garanderen een goed advies en een succesvolle implementatie van PROPOS in de praktijk bij uw bedrijf. Met altijd als doel de lange termijn winstgevendheid en de continuïteit van uw bedrijf te vergroten.

Aan een half woord genoeg.

Vanwege onze ruime praktijkervaring begrijpen wij snel uw problematiek. Die kunnen wij samen met u koppelen aan praktische oplossingen. Die oplossingen kunnen in onze software liggen maar bijvoorbeeld ook in het toepassen van een aantal QRM of Lean Manufacturing principes. De software borgt en versterkt vervolgens de doorgevoerde verbeteringen.

Ons team

Het PROPOS team staat altijd voor u klaar, van de voorbereidende fase tot succesvolle implementatie en verder. Maak kennis met ons team:

Robert Peters PROPOS software productieplanning software

Robert Peters

Eigenaar

Robert is samen met Fried Kaanen de oprichter van PROPOS software. Hij ontwikkelde als eerste ter wereld de unieke automatische planningssoftware, gebaseerd op de QRM-theorie van Rajan Suri. Robert doet PROPOS implementaties en is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de software.
PROPOS software -

Godfried Kaanen

Eigenaar

Fried Kaanen is mede-eigenaar van PROPOS en directeur van BOSCH Scharnieren, het eerste bedrijf waar PROPOS in praktijk is gebracht. Fried is tevens voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, vice-voorzitter van MKB Nederland en lid van de Sociaal-Economische Raad (SER).

PROPOS software -

Jasper van der Wind

Interim softwarespecialist

Gaat uw bedrijf met PROPOS aan de slag? Grote kans dat Jasper een bekend gezicht wordt. Jasper helpt bij het opzetten en begeleiden van implementaties. 

QRM adviseur planning software

Julian Stark

QRM adviseur & project manager

Als QRM adviseur adviseert Julian klanten van PROPOS hoe ze hun proces optimaal kunnen inrichten volgens de principes van Quick Response Manufacturing. Ook helpt Julian bij het implementeren van onze QRM planning software.

PROPOS software -

Jeroen Voogt

Senior software architect

Jeroen is senior software architect en is samen met Robert verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de software.
PROPOS software -

Martine van den Houten

Marketing

LinkedIn berichten, interviews met onze klanten, video’s, nieuwsbrieven en het onderhouden van de  website: Martine verzorgt de marketing van PROPOS. 

Met eigen ogen zien?

PROPOS bewijst zich dagelijks in de praktijk. Zelf zien hoe het werkt? U en uw medewerkers zijn van harte welkom. Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.