Job shop execution
voor machinebouw

Als specialist in de machinebouw en apparatenbouw heeft u waarschijnlijk te maken met een hoge variatie in uw productieorders en veel verschillende bewerkingen en routes in uw productieproces. Bovendien dienen onderdelen vaak op het juiste moment samen te komen. Met ons job shop execution system (JSES) ervaart u flow in uw productieproces!

Branche machinebouw en apparatenbouw -
Branche machinebouw en apparatenbouw -

PROPOS zorgt voor flow

PROPOS is bij uitstek geschikt voor middelgrote machine- en apparatenbouw bedrijven met een high-mix low-volume productie. Ons job shop execution systeem plant uw productieorders volautomatisch, bepaalt de optimale flow, monitort en stuurt aan op de werkvloer. Het resultaat? Kortere doorlooptijden, minder onderhanden werk en een hogere leverbetrouwbaarheid. Een beter resultaat, met minder moeite. 

Er is zoveel meer rust. De stressfactor is weg. Ik kan het personeel eigenlijk vrij laten om de resultaten te behalen.

PROPOS voor machinebouw en apparatenbouw in de praktijk

Packo Inox uit Diksmuide produceert industriële pompen en hygiënische componenten voor de voedingsindustrie. Met de eigen Lean variant ‘creating flow’, halveerden zij de doorlooptijden voor de afdeling industriële pompen. Maar voor de high-mix low-volume productie van de afdeling Hygienic Components was dit minder toereikend. Met PROPOS willen ze niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar óók de kennis en kwaliteit borgen: ‘Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

  • Ondersteuning met high-mix low-volume
  • Bewezen in de praktijk
  • Eenvoudig en intuïtief
  • Uitstekende ROI
  • Geschikt voor MS Dynamics
  • Dynamische aanvulling op ERP
  • Borgen van kennis en kwaliteit
  • Visueel management
Branche machinebouw en apparatenbouw -
Branche machinebouw en apparatenbouw -

Kortere doorlooptijden,
Duidelijke prioriteiten
en rust op de werkvloer.

Branche machinebouw en apparatenbouw -

Ontwikkeld in de praktijk, vóór de praktijk

PROPOS is ontwikkeld op de werkvloer van BOSCH Scharnieren. Dit metaalbedrijf loopt al jaren wereldwijd voorop op het gebied van proces verbeteren met QRM en Lean Manufacturing. Niets voor niets komen de meeste van onze klanten uit de metaalsector en apparatenbouw. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring met uiteenlopende metaalbedrijven begrijpen wij snel waar voor u winstkansen liggen. Dit kan zijn met behulp van onze software, maar ook door het toepassen van principes van Lean of QRM. Vrijblijvend advies? Wij helpen u graag verder.

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw productieprocessen te verbeteren met PROPOS? 

Branche machinebouw en apparatenbouw -