Voordelen van ons
jobshop execution system

Profiteer van meetbare voordelen in uw operationele resultaat, zoals kortere doorlooptijden, lagere overhead, betere leverbetrouwbaarheid en minder onderhanden werk. Ook gevoelsmatig merkt u een wereld van verschil. Er is rust op de werkvloer, medewerkers werken zelfstandiger en het werkmoraal neemt toe. Dankzij strategische inzichten kunt u gericht werken aan de continue verbetering van uw processen. 

Selecteer uw verbetering

Quick wins
én lange termijn succes

Op korte termijn

De flow neemt toe, het aantal fouten neemt af. Doorlooptijden verkorten, onderhanden werk vermindert, medewerkers ervaren meer rust en overzicht op opgeruimde vloeren. Benodigde onderdelen zijn makkelijker te vinden en komen op tijd aan.

In gebruik

PROPOS biedt waardevolle inzichten voor uw planner of productieleider. U ziet direct de bezetting en capaciteit voor de komende periode van elke afdeling/productiecel. Hierdoor ziet u het meteen als er in de toekomst een bottleneck dreigt te ontstaan. Met PROPOS zijn de pieken in uw workload gemakkelijk te herplannen.

Op lange termijn

Als u al een tijdje met PROPOS werkt, ontstaat er inzicht in de prestaties van het productieproces. Het wordt duidelijk waar mogelijkheden voor verbetering liggen en hoe u verdere kostenreductie kunt doorvoeren. Dit gebeurt via onze analyseschermen, gebruikt door het hoger (verbeter)management. 

De voordelen van PROPOS -

Sneller produceren met kortere doorlooptijden

PROPOS rekent terug vanaf de leverdatum en plant productieorders volautomatisch in om op tijd te leveren. PROPOS berekent de optimale route, monitort de voortgang én stuurt realtime bij wanneer nodig.

Floating planning: altijd actueel

Veranderende klantafspraken? Wijzigingen in productie? Met PROPOS heeft u nooit meer een achterhaalde planning. Veranderingen worden automatisch doorgevoerd, rechtstreeks vanuit uw ERP-systeem.

De voordelen van PROPOS -
De voordelen van PROPOS -

Hogere leverbetrouwbaarheid

PROPOS waarschuwt wanneer een order extra aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld bij achterstand. Komt er een spoedbestelling tussendoor, dan krijgt deze automatisch een hogere prioriteit. Orders gaan precies op het juiste moment in productie voor een optimale flow.

Zelfredzame medewerkers

Veel vragen van uw productiemedewerkers? Met PROPOS is er minder aansturing nodig. De gebruiksvriendelijke touchscreens laten duidelijk zien welke order nu prioriteit heeft, welke orders er straks aankomen en welke orders er klaarliggen in de buffer om te starten. Uw medewerkers hebben zelfs inzicht in de verwachte drukte. Dat zorgt niet alleen voor meer rust maar ook meer werkplezier op de vloer, tevreden werknemers en een hogere werkmoraal.

De voordelen van PROPOS -

Verlaag overhead kosten

Met PROPOS bespaart u op onnodige kosten en tijdverlies. PROPOS voorkomt te grote voorraad, WIP, langdurig planningsoverleg en het zoeken naar materialen. Zo kunt u zich focussen op wat echt belangrijk is en proactief blijven verbeteren.

Minder onderhanden werk

Staat uw werkvloer vol met orders die in productie zijn? PROPOS vermindert het onderhanden werk dankzij het just in time samenkomen van onderdelen.  Zo voorkomt PROPOS dat u teveel orders onnodig te vroeg in productie neemt. 

De voordelen van PROPOS -
De voordelen van PROPOS -

Direct inzicht in uw werklast

PROPOS geeft inzicht in de status van elke productieorder en de bezetting en capaciteit voor de komende weken. Zo kunt u anticiperen op pieken en dalen in uw productie, door de pieken op gunstigere tijden te herplannen. Regeren is immers vooruitzien.

Strategische inzichten

Continu blijven verbeteren? PROPOS geeft waardevolle strategische inzichten om uw productieproces te optimaliseren. PROPOS verzamelt informatie uit de hele fabriek. Hierdoor krijgt u meer inzichten in processen en ziet u waar u verbeteringen door kunt voeren om nog betere resultaten te behalen. Denk bijvoorbeeld aan bottlenecks, zicht op werkelijke productietijden en productiviteit.

PROPOS gaat verder:
Total shop floor control

Aan de hand van aanvullende modules zoals medewerkerregistratie, POLCA en workload balancing kunt u uw productieprocessen inrichten zoals u wilt. Dankzij custom apps kunt u bovendien elke gewenste functionaliteit integreren in PROPOS. Zo sluit het systeem precies aan op uw andere processen en software.

De voordelen van PROPOS -
De voordelen van PROPOS -

Onze resultaten
spreken voor zich.

“PROPOS stuurt honderden orders automatisch aan. Je hoeft eigenlijk geen handeling uit te voeren.”

“De WIP is nihil, de vloeren zijn leeg en de omzet was nog nooit zo hoog.”

“Wat indruk maakt op mij is de eenvoud van het programma. Het is heel intuïtief in gebruik, zowel voor de mensen op de vloer als voorde beheerder.”

“De rust in de productie om toch meer orders te verwerken is opmerkelijk. Je kunt dat niet vertalen in exacte cijfers; dat is gewoon een gevoel dat je dagelijks hebt.”

“Na zes maanden zijn we al van 52 procent leverbetrouwbaarheid gegaan naar 91 procent, met zo’n 1700 artikelen. Onze WIP is meer dan gehalveerd. Dat is ongekend!”

“ De stressfactor is weg. Ik kan nu veel pragmatischer bezig, zoals processen en routings verbeteren. Ik kan het personeel eigenlijk vrij laten om de resultaten te behalen.”

“Er is direct meer overzicht op de werkvloer. Onze productiemedewerkers vinden het fijn dat ze niet zoveel vragen hoeven te stellen over de volgorde van productie. Ze kunnen zelfstandiger werken.”

“Na slechts 2 maanden heb ik de balans opgemaakt: we waren van 80% leverbetrouwbaarheid naar 99,5% gegaan. In zo’n korte tijd!”

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw productieprocessen te verbeteren met PROPOS? 

De voordelen van PROPOS -

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Stel uw vraag

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.