PROPOS op de werkvloer

PROPOS brengt QRM productieplanning naar de werkvloer. Via gemakkelijk bedienbare touchscreens zien uw medewerkers direct welke orders nu het belangrijkst zijn, op basis van de planning. Uw medewerkers hoeven niet langer voor elke order aan de productieleider of planner te vragen aan welke order ze nu kunnen beginnen, maar gaan uit zichzelf met de juiste productieorders aan de slag.

QRM productieplanning op de vloer

De bovenste order is altijd de beste keuze. Met één tik op het scherm nemen uw productiemedewerkers een order in bewerking. Klaar?
Met een net zo simpele knop melden ze de bewerking gereed. Er staat duidelijk in beeld naar welke productiecel (ingedeeld op bewerkingen) de order nu moet.Uw productiemedewerker brengt de order naar de volgende productiecel en meldt hem daar aan in de buffer. Zo weet u altijd waar elke order is en wat de status is.

Real time overzicht

Uw productiemedewerkers zien real time veranderingen in de planning. De belangrijkste order is altijd de beste keuze voor de planning. Spoedbestellingen worden automatisch verwerkt.

Minder overwerken

PROPOS plant orders automatisch terug vanaf de leverdatum. Daardoor gaat elke order op precies het juiste moment in productie en komt overwerken veel minder voor.

Zelfstandiger werken

De praktijk laat zien dat productiemedewerkers het fijn vinden om zelfstandiger te kunnen werken. Ze nemen meer eigen verantwoordelijkheid en voelen zich meer betrokken.

Efficiënter werken

Nooit meer onnodig zoeken naar onderdelen die niet compleet zijn, of beginnen aan orders die nog lang niet in productie hoeven. Verlies niet langer tijd aan onnodige acties.

PROPOS op de werkvloer

Eén van de unieke aspecten van PROPOS is de integratie met de werkvloer. Feitelijk is dat waar PROPOS om draait: uw sterrenteam van spelers op de werkvloer.

Via uiterst gebruikersvriendelijke schermen (touchscreens) toont PROPOS de mensen op de werkvloer precies de informatie die voor hen belangrijk is. Zij werken altijd aan de juiste order. Dreigt een order te laat te komen? Dan zien zij dat direct zodat zij de mogelijkheid hebben daar op tijd iets aan te doen. Verder zorgen de schermen in uw fabriek voor totale openheid en betrokkenheid op de productievloer. Via zeer gebruikersvriendelijke schermen ondersteunt PROPOS de medewerkers in uw fabriek en verzamelt PROPOS een schat aan informatie.

Spoedorders zijn verleden tijd

Van het fenomeen ‘spoedorders’ kunt u afscheid nemen. Zij verstoren niet langer uw productieproces.

Via PROPOS verschijnt in elk deel van uw fabriek de belangrijkste order altijd bovenaan op het scherm. Zo zal deze op maximale snelheid door uw productie rollen.

Naast informatie over actuele productieorders zien uw medewerkers ook wat de voorspelde werkvoorraad voor hen de komende tijd is. Zo kunnen zij zelf beter inschatten hoe druk het gaat worden, of er moet worden overgewerkt en of er wel of geen ruimte is om vrije dagen op te nemen. Bewustwording en eigen verantwoordelijkheid worden gestimuleerd.

Artikelen

Met eigen ogen zien?

PROPOS bewijst zich dagelijks in de praktijk. Zelf zien hoe het werkt? U en uw medewerkers zijn van harte welkom. Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.