Tip 2

tip #2

Vrije uren in buffer

Wist je dat het vanaf update v11.290 in de PROPOS grafieken zichtbaar is hoeveel werk er al fysiek in de buffer van de cel aanwezig is waar men daadwerkelijk aan kan starten? Dit zijn dus PO’s die direct kunnen worden gestart en afgehandeld.

Tip 2 - Tips NL

PROPOS adviseert de medewerkers aan welke orders zij het beste kunnen werken, gezien de klantvraag en bijvoorbeeld de drukte in de vervolg cellen. PO’s met de hoogste prioriteit staan daarom altijd bovenaan in het scherm.

In het voorbeeld is te zien dat de groene balkjes ook al in de toekomstige weken zichtbaar zijn. Dit betekent dat er al werk in de cel ligt wat pas in de komende weken of dagen gepland is.

Wanneer dit vaak het geval is betekent dit dat de voorgaande cellen het werk te vroeg aanleveren en doorgaans niet aan de juiste orders werken. Met name als er veel backorders zijn is dit zorgelijk, omdat dan blijkt dat men niet aan de juiste orders werkt en niet structureel de bovenste orders in het scherm start. Dit kan grote gevolgen hebben op de leverbetrouwbaarheid.

Meer PROPOS

Meer weten over PROPOS? Op LinkedIn posten we regelmatig video’s, artikelen en cases. 

Volg ons nu!

Support of een vraag?

Bel ons: (+31) (0) 850 479 865
Of laat hier uw gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Beste bezoeker, i.v.m. technische problemen hebben wij berichten via onze contactformulieren niet goed ontvangen. Mocht u in de laatste weken een bericht hebben verstuurd en nog geen antwoord hebben ontvangen, dan bieden wij hiervoor onze excuses aan. Verzend alstublieft nogmaals uw bericht en wij nemen z.s.m. contact met u op. Hartelijke groet, het PROPOS team.