Tip 8

tip #8

Met één klik de whitespace voor een order aanpassen

Wist je dat het mogelijk is om met één klik de whitespace voor een order met hoge prioriteit aan te passen? Als bewust een productieorder met een korte leveringstermijn wordt aangemaakt, bestaat de kans dat PROPOS een of meer productiecellen in het verleden plant. De PO krijgt daardoor een hoge prioriteit maar het betekent ook dat bepaalde backorder signalen worden geactiveerd. Er is namelijk te weinig tijd om de PO op het normale tempo te verwerken. 

Voor bepaalde bedrijven is het in die situaties wenselijk dat de voorgecalculeerde wachttijden (whitespaces) kunnen worden aangepast. De wachttijd tussen de cellen neemt daardoor af en de productieorder wordt minder/niet meer in het verleden gepland, ook afhankelijk van de hoeveelheid bewerkingstijd uiteraard.

tip 8 whitespace aanpassen

De standaardinstelling voor elke PO is ’normaal (100%)’. Dat betekent dat de whitespaceregels gelden zoals ingesteld bij de celinstellingen. Bij ‘weinig (50%)’ wordt de whitespace gehalveerd. Bij ‘geen (0%)’ wordt geen whitespace op de PO toegepast.

Het effect van de instelling wordt hieronder aan de hand van een voorbeeld uitgelegd. De volgende afbeelding toont hoe de whitespace van een PO kan worden beïnvloed door de genoemde instelling.

Tip 8 - Tips NL

Let op: Merk je dat je deze instelling zeer vaak gaat gebruiken, dan is het beter om de algemene instellingen te veranderen en de standaard whitespace berekeningen aan te passen.

Meer PROPOS

Meer weten over PROPOS? Op LinkedIn posten we regelmatig video’s, artikelen en cases. 

Volg ons nu!

Support of een vraag?

Bel ons: (+31) (0) 850 479 865
Of laat hier uw gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Beste bezoeker, i.v.m. technische problemen hebben wij berichten via onze contactformulieren niet goed ontvangen. Mocht u in de laatste weken een bericht hebben verstuurd en nog geen antwoord hebben ontvangen, dan bieden wij hiervoor onze excuses aan. Verzend alstublieft nogmaals uw bericht en wij nemen z.s.m. contact met u op. Hartelijke groet, het PROPOS team.