Creëer eenvoudig een pullproductie

Hoe krijg je een pullproductie?

Hoe krijg je een pullproductie in de fabriek? PROPOS kan dit voor u realiseren. Zodra een productiecel volgepland is zal PROPOS, als de planning dit toelaat, automatisch productieorders die naar een andere productiecel moeten voor laten gaan. Zo stopt u de file bij één bewerking en blijft de doorstroom van orders gegarandeerd.

Wat is pullproductie?

Een productieplanning in traditionele zin omvat voor alle te produceren orders per bewerking een geplande start- en einddatum. Deze zijn vooraf berekend op basis van het geschatte aantal uren werk per bewerking en eventueel een aantal theoretische optimalisaties. Op basis van deze planning worden de orders gestuurd; de eerste bewerking moet beginnen op de eerste geplande startdatum en daar eindigen op de eerste geplande einddatum. Daarna wordt de order doorgezet naar de volgende afdeling waar men op de planning kan zien wanneer de order daar moet starten en eindigen. Dit principe noemen we een push planning; orders worden van voor naar achteren door het systeem geduwd.

File

Het nadeel van een dergelijke push productie is dat je ook werk blijft duwen naar richtingen waar het al veel te druk is. Daar ontstaat een file van wachtende orders en het kost steeds meer moeite de orders gecontroleerd door de fabriek te krijgen. Het is alsof je steeds meer door een trechter probeert te duwen; er ontstaan ophopingen en het kost steeds meer kracht.

Direct contact met ons?

Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Pull productie

Het alternatief is een pull productie zoals wij die in PROPOS ondersteunen. Elke productiecel die capaciteit heeft, begint om werk te vragen. Hoe meer capaciteit, hoe harder er wordt gevraagd. De laatste productiecellen vragen orders aan de productiecellen voor hen. Die vragen op hun beurt weer werk aan de productiecellen daarvoor, enzovoort. Mede op basis van die vraag worden orders automatisch geprioriteerd. Productiecellen die al aardig vol beginnen te lopen zullen daardoor wat minder werk toebedeeld krijgen dan productiecellen die nog voldoende ruimte hebben. Dat wordt continu real time gemonitord en geoptimaliseerd zonder dat je daar naar hoeft om te kijken.

Ontdek ook de voordelen van

Lees ook:

pull productie, flow productie industrie
Artikelen

Pull productie: sneller produceren met minder weerstand

Als ik bij bedrijven op bezoek ben of als ik seminars bezoek, gaat het vroeg of laat over ‘pull productie’. Wat is het, wat zijn de voordelen en hoe creëer je eenvoudig een pull productie? Om daar antwoord op te geven, moeten we kijken naar hoe productie traditioneel wordt gepland en aangestuurd. Een productieplanning in traditionele zin omvat voor alle te produceren orders per bewerking een geplande start- en einddatum.

Lees meer »