Digital POLCA

PROPOS beschikt over krachtige load balancing systemen om de doorstroom (flow) van orders in uw fabriek te balanceren en te garanderen. Eén van die systemen is een digitale versie van POLCA. Krachtiger dan de versie met fysieke kaarten en veel gemakkelijker te implementeren. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken wij graag wat digitaal POLCA voor uw bedrijf kan betekenen.

Digital POLCA - Automatische planning
Digital POLCA - Automatische planning

Digital POLCA module

Als eerste ter wereld presenteert PROPOS Digital POLCA, een krachtige manier van ’toeritdosering’ waardoor er geen file in uw fabriek ontstaat en uw productieorders gegarandeerd blijven stromen! Met alle positieve gevolgen voor uw onderhanden werk positie en uw levertijden. Graag leggen wij u persoonlijk alles uit over de kracht en de werking van dit systeem. Hieronder vindt u een inleiding.

Waarom POLCA?

Als uw bedrijf zich kenmerkt door het produceren van verschillende producten in afzonderlijke series (batch productie), dan gaan de productieorders in uw fabriek niet altijd over dezelfde machines of afdelingen. Met andere woorden: orders volgen een individuele route door uw proces. In dit geval is de kans groot dat u veel onderhanden werk heeft, dat er fouten worden gemaakt en dat levertijden lang en onbetrouwbaar zijn. Uw ERP systeem of planningsprogramma biedt u geen grip op uw situatie.

Digital POLCA - Automatische planning
Digital POLCA - Automatische planning
Spinnewebsituatie: hoog risico op veel onderhanden werk en onbetrouwbare levertijden.

Complexe routes

De afbeelding hiernaast toont een schematische weergave van een fabriek met een dergelijke ‘spinnenweb’ situatie. Orders kunnen via diverse routes van A bij G komen. Misschien lijkt dit schema al complex voor uw fabriek. Als u de verschillende routes van uw productieorders op zou schrijven, komt u waarschijnlijk tot nog meer varianten. Ook bij minder complexe situaties kunt u gemakkelijk grip verliezen.

Hoe ook uw fabriek kan vastlopen

Wilt u zelf zien hoe ook uw fabriek kan vastlopen door onvoorspelbare omstandigheden? Klik dan hier voor een uitgewerkt voorbeeld.

Wat is POLCA voor productie?

De reden dat bovengenoemde problemen ontstaan is dat door allerlei redenen orders zich niet exact laten voorspellen in de manier waarop zij door de fabriek gaan. Bijvoorbeeld omdat voorcalculatorische steltijden of bewerkingstijden niet kloppen, omdat uw medewerkers niet altijd even snel werken, omdat zij soms ziek zijn en al dan niet worden vervangen door iemand met minder of meer ervaring. Of omdat een machine soms een storing geeft of op halve kracht werkt. Samengevat: uw werkelijke situatie op de werkvloer wijkt af van uw planning.

Het resultaat is dat u nooit precies kunt voorspellen welke order zich wanneer waar zal bevinden en wanneer deze gereed zal zijn. Daardoor zal het gebeuren dat er op bepaalde plekken ophopingen van orders in uw fabriek ontstaan. Orders blijven langer stil liggen dan verwacht, er worden meer fouten gemaakt. Uw levertijden en uw productiekosten schieten omhoog. U hebt last van back orders. 

Om deze situatie op te lossen is POLCA ontwikkeld. POLCA is een production control system en staat voor Paired-cell Overlapping Loops of Cards with Authorization. POLCA is ontworpen door prof. Rajan Suri aan de University of Wisconsin (USA). Evenals Kanban en Conwip hoort POLCA tot de pull systemen

Hoe werkt POLCA?

Door middel van fysieke kaarten zorgt POLCA ervoor dat afdelingen of ‘werkcellen’ zoals Rajan Suri deze noemt, alleen aan de volgende cel leveren als deze cel een capaciteitskaart (signaal ‘je mag leveren’) aan de leverende cel heeft afgegeven. Ontbreekt de kaart (signaal: ‘geen capaciteit vrij’), dan mag de hoger gelegen cel niet leveren. Het systeem voorkomt hiermee dat ophoping van werk in uw fabriek ontstaan. Het resultaat is dat alle orders, die zich op de werkvloer bevinden, zo snel mogelijk het eindpunt bereiken. POLCA zorgt ervoor dat in uw fabriek een pull systeem ontstaat (van achteren aan orders trekken) in plaats van een push systeem, waarbij vanuit de voorkant orders het systeem in worden geduwd.

Digital POLCA - Automatische planning
In dit voorbeeld geeft PROPOS aan dat er voor orders riching plooien (kanten) geen capaciteit is en dat men beter een andere productieorder kan starten.
Digital POLCA - Automatische planning

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw productieprocessen te verbeteren met PROPOS? 

Nadelen reguliere POLCA

POLCA is zoals gezegd een zeer krachtig systeem, dat van grote waarde kan zijn voor uw productieproces. Toch zitten er ook praktische nadelen aan:

1. het vergt veel opleiding en training van uw mensen voordat zij het POLCA systeem begrijpen en kunnen toepassen in uw fabriek

2. tientallen kaarten moeten worden ontworpen, gedrukt en geplastificeerd op een manier dat ze op uw werkvloer lang meegaan

3. in uw fabriek moeten overal borden worden geplaatst waar de kaarten kunnen worden opgehangen en afgehaald

4. de berekening van het aantal benodigde kaarten voor elke route is voor veel bedrijven lastig en het aantal kaarten wordt daarom in de praktijk weinig bijgesteld, wat weer negatief uitwerkt op de effectiviteit van het systeem

5. het vergt discipline van uw medewerkers om de kaarten te blijven gebruiken

6. bij wisselende omstandigheden in uw fabriek moet veel werk worden verricht om het POLCA systeem up to date te houden

Voordelen Digital POLCA

Daarom heeft PROPOS Digital POLCA ontwikkeld. Het combineert de kracht van POLCA met de voordelen van een digitaal systeem. 

Het werken met POLCA is niet meer dan het inschakelen van de Digital POLCA module en het configureren ervan. Vervolgens toont PROPOS direct aan de medewerkers in uw fabriek of een bepaalde order wel of niet in bewerking kan worden genomen omdat er stroomafwaarts wel of geen capaciteit beschikbaar is. Toeritdosering naar de volgende stap en de orders in uw fabriek blijven stromen.


Het implementeren en up to date houden van POLCA in uw fabriek is met Digital POLCA een gemakkelijke en logische stap geworden!

 

PROPOS ontwikkelde als eerste ter wereld het digital POLCA systeem!

Digital POLCA - Automatische planning

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.  

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.