PROPOS verwelkomt Leves Fijnmetaal!

Leves Fijnmetaal kiest voor PROPOS! Maak kennis met dit toonaangevende verspaningsbedrijf uit Someren. Met een breed scala aan materialen, onderscheidt Leves Fijnmetaal zich door te specialiseren in het hogere segment materialen, waaronder Duplex, Superduplex, titanium, hastelloy en kunststoffen. Met een dynamisch productieproces dat zich uitstrekt van enkelstuks prototype-onderdelen tot hoge series van honderdduizenden, is Leves Fijnmetaal constant in beweging.

PROPOS verwelkomt Leves Fijnmetaal! -

Complex productiesysteem

De complexiteit van het productieproces brengt echter uitdagingen met zich mee. Met name tijdens de nachtelijke uren waar de geautomatiseerde productie van wel 40 verschillende producten plaatsvindt. Bart Willems, managing director bij Leves vertelt: “We zijn deels volledig geautomatiseerd ingericht, waardoor we 24/7 kunnen draaien. We hebben een high mix aan onderdelen, van kleine producten van een aantal millimeter, tot producten ter grootte van een schoendoos, en alles daartussenin”.

Door het complexe productieproces is de administratieve last hoog. “We zijn al één hele dag in de week kwijt met administratieve handelingen voor onze onbemande productie. Eén persoon is een halve dag per week bezig met het bijwerken van de onbemande uren, en de planner besteedt dagelijks twee uur aan het inzichtelijk maken van de verschuivingen en vertragingen.”

Meer inzicht met PROPOS

“Op zoek naar een oplossing voor onze complexe productieomgeving hebben we PROPOS gevonden. Met PROPOS hopen we beter inzicht te krijgen, zodat we op basis van de totale doorlooptijd en verscheidenheid een betere leverbetrouwbaarheid kunnen garanderen aan onze klanten!”, Aldus Bart. Het doel is de algehele efficiëntie van Leves aanzienlijk te verbeteren door het constant monitoren van productie en razendsnel bijsturen wanneer nodig. Leves zal te werk gaan met de urenregistratiemodule en de module voor geproduceerde aantallen. Bij Leves zal PROPOS worden gekoppeld aan het ERP systeem MKG.

“PROPOS biedt ons niet alleen een geavanceerde oplossing voor onze complexe planning, maar ook een betrouwbare partner in het streven naar efficiëntie”, aldus Bart. Wij kijken uit naar een mooie en langdurige samenwerking!

PROPOS verwelkomt Leves Fijnmetaal! -

Meer over Leves Fijnmetaal?

Maak kennis met Leves Fijnmetaal:

https://blokgroup.nl/bedrijfsinformatie/blok-group/leves-fijnmetaal-b-v/

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Werkt u met Exact Online?

Met onze standaardkoppeling kunt u snel live met onze productieplanning en werkvloer aansturing. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.