PROPOS in detail

Wat is PROPOS?

PROPOS is een uniek Job Shop Control system. PROPOS software navigeert uw productieorders over de werkvloer. Het valt onder de groep van Manufacturing Execution Systems (MES). Het is speciaal ontworpen voor productiebedrijven met een stappenproductie waar mensen een grote rol op de productievloer spelen.

Op gebruikersvriendelijke maar krachtige wijze helpt PROPOS u met het krijgen van grip op uw productie en op uw productieplanning. Verder helpt het backorders te voorkomen, uw levertijden te verkorten en deze betrouwbaarder te maken. PROPOS geeft u inzicht en overzicht, helpt u sturen en geeft u een schat aan informatie voor het nemen van de juiste beslissingen op ieder niveau in uw organisatie. Uw onderhanden werk (WIP) neemt af en de klanttevredenheid neemt toe.

Met PROPOS bent u af van continu herplannen, planningen die toch niet uitkomen, hardnekkige backorders, elkaar de schuld daarvan geven en een gebrek aan overzicht.

Waar uw ERP systeem stopt, pakt PROPOS de draad op. Het helpt u verder waar traditionele planningssoftware faalt. Het is de missing link voor uw fabriek!

PROPOS sluit naadloos aan op de principes van Lean Manufacturing en Quick Response Manufacturing (QRM). Sterker nog, het is mede ontwikkeld door één van de koplopers op het gebied van QRM in Nederland! Het is echter niet noodzakelijk dat u bezig bent met Lean Manufacturing of QRM om van PROPOS te profiteren.

Digital POLCA

Als eerste ter wereld biedt PROPOS een digitaal POLCA systeem dat er voor zorgt dat er nooit ‘file’ in uw fabriek ontstaat met oncontroleerbare levertijden tot gevolg! Klik hier voor meer over de digitale POLCA module van PROPOS.

Waarin PROPOS zich onderscheidt?

De verantwoordelijkheid van PROPOS gaat verder dan het maken van een planning. PROPOS geeft realtime aan iedereen inzicht in wat er in uw fabriek gebeurt. Waar het goed gaat en waar het dreigt mis te lopen met orders. Mensen nemen daardoor hun verantwoordelijkheid en u kunt op tijd bijsturen zodat orders op tijd bij uw klant komen.

Hoe werkt PROPOS?

PROPOS haalt productieorders uit uw ERP systeem en begeleidt deze vervolgens stap voor stap door uw productie voor een optimaal resultaat. Ook als u geen ERP systeem heeft dat productieorders ondersteunt, dan kunnen wij voorzien in een systeem waarmee u productieorders kunt aanmaken en beheren.

Wat het is? Job Shop Control

PROPOS is een Job Shop Control system. Het behoort tot de groep Manufacturing Execution Systems (MES). Het is gekoppeld aan uw ERP systeem. PROPOS is specifiek bedoeld voor productiebedrijven met grote variëteit en wisselende seriegroottes. PROPOS zorgt ervoor dat u controle hebt over de planning en voortgang van uw productieproces. ‘Op tijd’ is het kernidee achter PROPOS.

Met PROPOS:

Wat PROPOS uniek maakt

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw productieprocessen te verbeteren met PROPOS? 

PROPOS in detail - Automatische planning

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.  

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.