Sneller,
beter,
makkelijker.

De markt verandert. De orders worden kleiner, hebben meer variatie en moeten sneller geleverd worden. Met een traditionele planning redt u het niet meer. Lean manufacturing kan uitkomst bieden, maar is niet altijd toereikend voor maatwerkbedrijven. PROPOS shop floor control is gebaseerd op principes van zowel lean manufacturing als Quick Response Manufacturing (QRM). Deze filosofie is specifiek ontwikkeld voor high mix-low volume bedrijven. Dit zorgt ervoor dat PROPOS de implementatie van deze procesverbetertechnieken vergemakkelijkt, versnelt én verbetert.

Video afspelen
De 4 principes van Lean Management

Lean manufacturing of QRM?

Lean manufacturing staat hoog op de verlanglijst bij menig productiebedrijf. Of het ook bij uw bedrijf past, is de vraag. De principes van lean manufacturing zijn afgestemd op het produceren van grote hoeveelheden met weinig variatie. Werkt u juist regelmatig met maatwerkproducten, dan heeft u meer nodig dan alleen lean manufacturing. PROPOS werkt met een aantal speerpunten van lean, zoals pullproductie, het verminderen van onderhanden werk en continue verbetering, maar gaat uit van de principes van Quick Response Manufacturing. 

Wat is QRM 4.0?

Quick Response Manufacturing (QRM) is een productie verbeterfilosofie gericht op het continue terugdringen van de doorlooptijd. Verspillingen verdwijnen daarmee uit het systeem. QRM maakt gebruik van dezelfde technieken als Lean Manufacturing maar is toegespitst op klantordergestuurde productiebedrijven met een stappenproductie, een grote productvariëteit en sterk wisselende ordergroottes.

Video afspelen
QRM: Tijd als bondgenoot van uw bedrijf!
Automatische planning -

Lean en QRM worden automatisch toegepast

PROPOS software is de eerste specifieke QRM software ter wereld! PROPOS ondersteunt het celdenken van Quick Response Manufacturing en helpt u met het maken van een QRM planning inclusief autorisatiemomenten. Denk hierbij aan MCT-maps en analyses van whitespace en blackspace. Het is overigens niet nodig om al met QRM bezig te zijn om te beginnen met PROPOS. Bij de implementatie van PROPOS worden deze principes al automatisch toegepast, zoals het indelen van de productievloer in QRM-cellen. Bent u al bezig met lean of QRM? PROPOS zorgt ervoor dat de implementatie en toepassing beter, sneller én gemakkelijker verloopt.

Automatische planning -
Automatische planning -
Automatische planning -

Best practice in QRM

‘Ik vind de QRM filosofie enorm interessant. Dankzij PROPOS, waar automatisch al QRM principes in zitten, heb ik de voordelen van de filosofie pas echt goed kunnen ervaren en ingezien dat dat heel goed voor ons is. Maar zonder PROPOS hadden we dat nooit zo goed kunnen toepassen.’


Lean en QRM principes
worden automatisch toegepast.

Maak kennis met o.a.

Video afspelen

Flow met pullproductie

PROPOS creëert een pullproductie binnen uw fabriek. Elke productiecel die capaciteit heeft, begint om werk te vragen. Hoe meer capaciteit, hoe harder er wordt gevraagd. Mede op basis van die vraag worden orders automatisch geprioriteerd. PROPOS monitort continu real time en optimaliseert het proces zonder dat u daar naar hoeft om te kijken.

Tijdsreductie met MCT-maps

MCT is een op tijd gebaseerde meetmaat die continue verbetertrajecten mogelijk maakt, aangezien het de totale tijdsverspilling van een organisatie in kaart brengt. Met PROPOS kunt u eenvoudig MCT-maps opvragen en zo werken aan de continue verbetering van uw organisatie en productieproces. 

Automatische planning -
Video afspelen

Digital POLCA

Als eerste ter wereld presenteert PROPOS Digital POLCA, een krachtige manier van ‘toeritdosering’ waardoor er geen file in uw fabriek ontstaat en uw productieorders gegarandeerd blijven stromen! Niet voor niets is deze krachtige module in gebruik bij QRM pioniers als BOSCH Scharnieren en Provan.

Plannen op 80% en meer werk gedaan krijgen

Op de Internationale QRM Conferentie van 2019 in Wisconsin, hield onze QRM adviseur Julian Stark een seminar waarin hij vertelt over de correlatie tussen 100% capaciteitsbezetting en lange doorlooptijden. Hij gaat hierbij in op files in productie, onnodige wachttijd en waarom plannen op 80% de oplossing is.

Video afspelen

Méér dan software

PROPOS gaat verder dan volautomatisch plannen en waardevolle data inzichten. Met nieuwe functionaliteiten en integraties blijven wij PROPOS verbeteren om uw productieproces zo efficiënt mogelijk te maken. Nieuwe ontwikkelingen in onze software toetsen wij altijd aan de theorie van Lean en QRM maar zeer zeker ook aan praktijk van de dagelijkse gang van zaken in het productiebedrijf waar PROPOS is ontstaan. Door onze ontstaansgeschiedenis en onze diepgaande maar brede kennis, kunnen wij meer bieden dan software alleen. Tijdens de implementatie van PROPOS bij onze klanten, kunnen wij – als u dat wilt – ook QRM en Lean principes in uw bedrijf introduceren of verbeteren. Deze principes zullen de implementatie van PROPOS extra krachtig maken en de voordelen voor uw bedrijf verder vergroten.

Aanbevolen door experts,
gekozen door visionairs

PROPOS is ontwikkeld in de praktijk op de werkvloer bij BOSCH Scharnieren, de pionier van QRM in Nederland. Nog altijd wordt dit bedrijf aangehaald in best practices cases in QRM. Onze eerste klant zo’n 10 jaar geleden was inmiddels driemalig Factory of the Future winnaar Provan uit Genk. Niet voor niets wordt PROPOS aangeraden door experts op het gebied van procesverbetering.

Onze QRM partners

Ons netwerk omvat een groot aantal bedrijven en instellingen die allemaal enthousiast bezig zijn met het verbeteren van hun processen door QRM en lean manufacturing. Via ons is al deze kennis en ervaring ook voor u beschikbaar.

Meer over QRM

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw productieprocessen te verbeteren met PROPOS? 

Automatische planning -

Lees meer over QRM

Automatische planning -

Minder werk, meer gedaan

Een veelvoorkomend probleem in productiebedrijven is dat de werkvloer te vol staat met onderhanden werk. Ik heb zelfs meegemaakt dat ik nauwelijks kon manoeuvreren van de ene naar de andere kant van de werkvloer! Logischerwijs komt dit de productiviteit niet ten goede. Zo publiceerde Manutan deze zomer een onderzoek met

Lees verder »
Automatische planning -

Handige zomertips

Tijdens de zomerperiode geniet u ongetwijfeld van een welverdiende vakantie. Maar de periodes kort daarvoor en kort daarna bieden uitstekende kansen om op eenvoudige wijze een aantal belangrijke verbeteringen door te voeren. Verbeteringen waar u na de vakantieperiode direct de vruchten van zult plukken als u weer fris van start

Lees verder »
provan propos digital polca vraag&aanbod

Provan met PROPOS naar een Factory of the Future

Provan kiest voor PROPOS als shop floor control systeem om mee te dingen naar de award voor Factory of the Future. Met de module digital Polca richt het metaalbewerkingsbedrijf zich op een digitale fabriek zonder voorraden en onderhanden werk. In gesprek met Agoria legt eigenaar Ben Proesmans zijn visie op basis van QRM toe.

Lees verder »
Automatische planning -

Productieplanning in de prullenbak?

Vorige week stond ik met PROPOS op een beurs in Eindhoven. Daar kwam iemand naar mij toe die zei: ,,Productieplanning is toch strijdig met QRM en Lean Manufacturing?”. Precies over dat onderwerp was ik al van plan iets te schrijven dus dat kwam goed uit. Productieplanning strijdig met Lean en

Lees verder »
Automatische planning -

Informatisering niet voldoende

Productiebedrijven in Nederland worden geconfronteerd met klanten die steeds later beslissen, steeds kortere levertijden vragen, de hoogste leverbetrouwbaarheid eisen, de beste kwaliteit producten willen en de beste kwaliteit dienstverlening (processen) verlangen. De kostprijs staat onder druk vanuit lagelonenlanden. Daarnaast begint meer en meer het besef door te dringen dat het

Lees verder »

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Stel uw vraag

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.