Sneller,
beter,
makkelijker.

De markt verandert. De orders worden kleiner, hebben meer variatie en moeten sneller geleverd worden. Met een traditionele planning redt u het niet meer. Lean manufacturing kan uitkomst bieden, maar is niet altijd toereikend voor maatwerkbedrijven. PROPOS shop floor control is gebaseerd op principes van zowel lean manufacturing als Quick Response Manufacturing (QRM). Deze filosofie is specifiek ontwikkeld voor high mix-low volume bedrijven. Dit zorgt ervoor dat PROPOS de implementatie van deze procesverbetertechnieken vergemakkelijkt, versnelt én verbetert.

Video afspelen
De 4 principes van Lean Management

Lean manufacturing of QRM?

Lean manufacturing staat hoog op de verlanglijst bij menig productiebedrijf. Of het ook bij uw bedrijf past, is de vraag. De principes van lean manufacturing zijn afgestemd op het produceren van grote hoeveelheden met weinig variatie. Werkt u juist regelmatig met maatwerkproducten, dan heeft u meer nodig dan alleen lean manufacturing. PROPOS werkt met een aantal speerpunten van lean, zoals pullproductie, het verminderen van onderhanden werk en continue verbetering, maar gaat uit van de principes van Quick Response Manufacturing. 

Wat is QRM 4.0?

Quick Response Manufacturing (QRM) is een productie verbeterfilosofie gericht op het continue terugdringen van de doorlooptijd. Verspillingen verdwijnen daarmee uit het systeem. QRM maakt gebruik van dezelfde technieken als Lean Manufacturing maar is toegespitst op klantordergestuurde productiebedrijven met een stappenproductie, een grote productvariëteit en sterk wisselende ordergroottes.

Video afspelen
QRM: Tijd als bondgenoot van uw bedrijf!
Automatische planning -

Lean en QRM worden automatisch toegepast

PROPOS software is de eerste specifieke QRM software ter wereld! PROPOS ondersteunt het celdenken van Quick Response Manufacturing en helpt u met het maken van een QRM planning inclusief autorisatiemomenten. Denk hierbij aan MCT-maps en analyses van whitespace en blackspace. Het is overigens niet nodig om al met QRM bezig te zijn om te beginnen met PROPOS. Bij de implementatie van PROPOS worden deze principes al automatisch toegepast, zoals het indelen van de productievloer in QRM-cellen. Bent u al bezig met lean of QRM? PROPOS zorgt ervoor dat de implementatie en toepassing beter, sneller én gemakkelijker verloopt.

Automatische planning -
Automatische planning -
Automatische planning -

Best practice in QRM

‘Ik vind de QRM filosofie enorm interessant. Dankzij PROPOS, waar automatisch al QRM principes in zitten, heb ik de voordelen van de filosofie pas echt goed kunnen ervaren en ingezien dat dat heel goed voor ons is. Maar zonder PROPOS hadden we dat nooit zo goed kunnen toepassen.’


Lean en QRM principes
worden automatisch toegepast.

Maak kennis met o.a.

Video afspelen

Flow met pullproductie

PROPOS creëert een pullproductie binnen uw fabriek. Elke productiecel die capaciteit heeft, begint om werk te vragen. Hoe meer capaciteit, hoe harder er wordt gevraagd. Mede op basis van die vraag worden orders automatisch geprioriteerd. PROPOS monitort continu real time en optimaliseert het proces zonder dat u daar naar hoeft om te kijken.

Tijdsreductie met MCT-maps

MCT is een op tijd gebaseerde meetmaat die continue verbetertrajecten mogelijk maakt, aangezien het de totale tijdsverspilling van een organisatie in kaart brengt. Met PROPOS kunt u eenvoudig MCT-maps opvragen en zo werken aan de continue verbetering van uw organisatie en productieproces. 

Automatische planning -
Video afspelen

Digital POLCA

Als eerste ter wereld presenteert PROPOS Digital POLCA, een krachtige manier van ‘toeritdosering’ waardoor er geen file in uw fabriek ontstaat en uw productieorders gegarandeerd blijven stromen! Niet voor niets is deze krachtige module in gebruik bij QRM pioniers als BOSCH Scharnieren en Provan.

Plannen op 80% en meer werk gedaan krijgen

Op de Internationale QRM Conferentie van 2019 in Wisconsin, hield onze QRM adviseur Julian Stark een seminar waarin hij vertelt over de correlatie tussen 100% capaciteitsbezetting en lange doorlooptijden. Hij gaat hierbij in op files in productie, onnodige wachttijd en waarom plannen op 80% de oplossing is.

Video afspelen

Méér dan software

PROPOS gaat verder dan volautomatisch plannen en waardevolle data inzichten. Met nieuwe functionaliteiten en integraties blijven wij PROPOS verbeteren om uw productieproces zo efficiënt mogelijk te maken. Nieuwe ontwikkelingen in onze software toetsen wij altijd aan de theorie van Lean en QRM maar zeer zeker ook aan praktijk van de dagelijkse gang van zaken in het productiebedrijf waar PROPOS is ontstaan. Door onze ontstaansgeschiedenis en onze diepgaande maar brede kennis, kunnen wij meer bieden dan software alleen. Tijdens de implementatie van PROPOS bij onze klanten, kunnen wij – als u dat wilt – ook QRM en Lean principes in uw bedrijf introduceren of verbeteren. Deze principes zullen de implementatie van PROPOS extra krachtig maken en de voordelen voor uw bedrijf verder vergroten.

Aanbevolen door experts,
gekozen door visionairs

PROPOS is ontwikkeld in de praktijk op de werkvloer bij BOSCH Scharnieren, de pionier van QRM in Nederland. Nog altijd wordt dit bedrijf aangehaald in best practices cases in QRM. Onze eerste klant zo’n 10 jaar geleden was inmiddels driemalig Factory of the Future winnaar Provan uit Genk. Niet voor niets wordt PROPOS aangeraden door experts op het gebied van procesverbetering.

Onze QRM partners

Ons netwerk omvat een groot aantal bedrijven en instellingen die allemaal enthousiast bezig zijn met het verbeteren van hun processen door QRM en lean manufacturing. Via ons is al deze kennis en ervaring ook voor u beschikbaar.

Meer over QRM

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw productieprocessen te verbeteren met PROPOS? 

Automatische planning -

Lees meer over QRM

propos visueel management werktekening

PROPOS als tool voor visueel kwaliteitsmanagement

Met behulp van PROPOS boekte Packo Inox snel resultaat. Kortere doorlooptijden, minder onderhanden werk en meer rust op de vloer. Maar dat was niet het enige voordeel voor Packo Inox. PROPOS blijkt namelijk ook een belangrijke rol te spelen in het kwaliteitsmanagement binnen Packo Inox. ‘Wij gebruiken PROPOS ook om de kwaliteit te borgen en willen PROPOS meer en meer inzetten voor visueel management op de vloer.’

Lees verder »
propos packo inox shop floor control qrm lean

Packo Inox borgt kennis en kwaliteit met PROPOS

Packo Inox uit Diksmuide produceert industriële pompen en hygiënische componenten voor de voedingsindustrie. Vrij recent behaalde het bedrijf successen met de eigen Lean variant ‘creating flow’, waarmee zij de doorlooptijden voor de afdeling industriële pompen halveerden. Maar Lean was minder toereikend voor de high-mix low-volume productie van de afdeling hygienic components. Met PROPOS willen ze niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar óók de kennis en kwaliteit borgen: ‘Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

Lees verder »
PROPOS qrm corona virus test VS wisconsin

QRM in de slag tegen coronavirus

QRM in de slag tegen het coronavirus? In de VS worden QRM-principes ingezet om te helpen met de ontwikkeling van coronavirus tests. Deze case vormt een interessant succesverhaal voor de procesverbetermethode QRM, in de strijd tegen het coronavirus.

Lees verder »
propos qrm shop floor control

PROPOS op de TechniShow: Bent u klaar voor de toekomst?

Ook in 2020 is PROPOS aanwezig op de TechniShow, dé vakbeurs voor productietechnologie die plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. Gedurende dit evenement wordt u op de hoogte gebracht van de nieuwste innovaties en productietechnologieën middels demo’s, presentaties en workshops. Een uitgelezen kans dus om PROPOS live in actie te zien! Bent u klaar voor de toekomst? U vindt ons in HAL 10 G064. Reserveer uw gratis kaarten hier!

Lees verder »
OTM PROPOS QRM KAIZEN

OTM-Zenith speelt kort op de bal met PROPOS en QRM

In oktober zijn wij met PROPOS LIVE gegaan bij OTM-Zenith. Het bedrijf is Belgisch marktleider in het decoreren en bestickeren van machines, voertuigen en gebouwen. Door kort op de bal te spelen met continue verbetering zoals QRM, wilt het bedrijf die positie verstevigen. Met PROPOS shop floor control willen ze bovendien de leverbetrouwbaarheid verhogen. De eerste data en resultaten zien er goed uit!

Lees verder »
mes4sme mes vlaio propos

PROPOS op MES-event voor KMO-bedrijven

Vandaag waren wij als spreker te gast op het MES4SME event in Waregem. Het evenement is de aftrap van een 3-jarig project van de Universiteit van Gent gericht op productiesoftware/ MES systemen voor KMO-bedrijven (MKB). Wij zijn een van de kennispartners van dit project, en Julian Stark was namen PROPOS aanwezig om de bedrijfscase van Kooima te presenteren.

Lees verder »
propos klantendag qrm rajan suri

QRM, Rajan Suri en interessante cases op de PROPOS klantendag

Wat is QRM? En waarom boekt het zoveel succes? Met die vragen kwamen velen van onze relaties binnen op de PROPOS klantendag 2019. Naast de QRM-nieuwelingen én enthousiastelingen was als eregast aanwezig ook Rajan Suri, de grondlegger van QRM. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en de nieuwste QRM functies van PROPOS werden de genodigden op de hoogte gebracht van alles wat je wilt weten van QRM.

Lees verder »
PROVAN PROPOS Factory of the future agoria

Hoe word je drie keer op rij Factory of the Future?

Hoe word je een Factory of the Future? En hoe blijf je dat? Aan de top komen is één, er blijven is een tweede. Provan, een metaalbewerkingsbedrijf uit Genk is al jaren een innovatieve toeleverancier binnen de metaalwereld. Recent werd het bedrijf door Agoria in de spotlights gezet, het bedrijf was niet alleen de eerste om de Factory of the Future award te winnen in 2015, het afgelopen jaar wist het de award tevens te prolongeren. Waar ligt het succes? Welk advies geven zij andere bedrijven? En waar zijn zij het meeste trots op? Een overzicht.

Lees verder »
filame kiest voor propos qrm shop floor control

LIVE bij Filame!

Vandaag zijn wij LIVE gegaan bij Filame uit Nivelles! Filame heeft een gevarieerde productie door te leveren van stukwerk tot grote series voor tal van sectoren in de industrie. Het is daarom niet zo vreemd dat het gekozen heeft voor QRM als werkwijze met de hulp van het shop floor control systeem van PROPOS.

Lees verder »
propos provan factory of the future qrm

Factory of the Future Provan: ‘Trots op PROPOS’

Provan is één van de pioniers van de Factory of the Future. Het heeft daarom heel wat zelf moeten uitvinden en leren. wat duidelijk was, is dat het bedrijf écht Champions league wilde gaan spelen. Maar hoe doe je dat? En eenmaal aan de top, hoe blijf je daar? In een inspirerend artikel van Agoria leggen zij uit hoe zij met behulp van QRM en PROPOS Factory of the Future zijn geworden én gebleven.

Lees verder »
smart production day propos

Met PROPOS SMART op weg naar Factory of the Future

Komende donderdag 26 september organiseren Agoria en Lean Lead samen hét evenement voor QRM, LEAN en SMART Excellence, de Smart Production Day in Antwerpen. Middels inspirerende cases laten verschillende ‘best practice’ bedrijven en ‘lean speed cases’ zien hoe bedrijven succesvol kunnen transformeren naar een Factory of the Future. PROPOS vertolkt hierbij een bijzondere rol op het volledig uitverkochte event.

Lees verder »
Automatische planning -

PROPOS proved QRM right at Kooima Company

By Julian Stark, Quick Responsive Manufacturing advisor   Picture what happens when you utilize the interstate at a 100 percent capacity. You have a traffic jam! In a traffic jam your speed goes down (sometimes you’re even standing still) and if you would measure the output at a certain point,

Lees verder »
QRM conferentie 2019, POLCA, USA

Let’s Polca!

Amerika here we come, again! Robert en Julian zullen deze zomer als gastspreker aanwezig zijn op de Internationale QRM Conferentie 2019 in Madison, Wisconsin die van 24 tot 26 juni plaatsvindt. Op 25 juni bespreken ze samen met QRM-grondlegger Rajan Suri het concept van POLCA, en natuurlijk de digitale variant

Lees verder »
QRM planning software

Wibio verhoogt productiviteit met 40%

Sinds de implementatie van QRM heeft Wibio (voormalig Garsy NV) mooie resultaten weten te boeken met QRM en de implementatie van PROPOS software. QRM principes en PROPOS Met name de make-to-order en make-to-measure producten hadden een langere doorlooptijd. De implementatie van PROPOS en aansluitende QRM-technieken zorgden ervoor dat doorlooptijden omlaag gingen,

Lees verder »
Automatische planning -

Downing Industries werkte onbewust al met productiecellen

Eigenlijk werkte Downing Industries, een Amerikaans metaalbewerkingsbedrijf, al met een quick-responsive cell voordat ze het zelf door hadden. Zij hadden een aantal specifieke taken gegroepeerd en zagen dat deze afdeling bijzonder productief was. Ze wisten echter nog niet hoe dit concept toe te passen op de rest van de fabriek.

Lees verder »
Automatische planning -

Wat is QRM? – het Hoe en Waarom

QRM is ontwikkeld als logistieke verbetermethode die beter aansloot op de grote variëteit waar jobshops en High variety, Low volume producties mee te maken hebben. Het draait er bij QRM om dat de productiecellen (QRC’s) als het ware gaan functioneren als eigen mini-bedrijfjes die één marktsegment bedienen, om te zorgen

Lees verder »
20 jaar QRM

20 Jaar QRM

Quick Response Manufacturing (QRM) bestaat 20 jaar! Dat was voor dhr. Van Ede, hoofdredacteur bij Procesverbeteren.nl, reden om de balans op te maken. Wat is nu eigenlijk de meerwaarde en wat bepaalt de slagingskans? QRM is net als het veel bekendere Lean Manufacturing een manier om het productieproces te optimaliseren.

Lees verder »
Automatische planning -

Productieplanning en procesverbetering

PROPOS software is een uniek systeem voor de planning en de aansturing van productieomgevingen met een stappenproductie (discrete productie). Dat is dus een groot deel van de Nederlandse en Belgische maakindustrie. PROPOS zorgt voor de productieplanning, het begeleidt orders stap voor stap op de werkvloer en het bewaakt afgesproken levertijden.

Lees verder »

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Stel uw vraag

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.