Downing Industries werkte onbewust al met productiecellen

Eigenlijk werkte Downing Industries, een Amerikaans metaalbewerkingsbedrijf, al met een quick-responsive cell voordat ze het zelf door hadden.

Zij hadden een aantal specifieke taken gegroepeerd en zagen dat deze afdeling bijzonder productief was. Ze wisten echter nog niet hoe dit concept toe te passen op de rest van de fabriek. Inmiddels hebben zij een celindeling voor de hele fabriek doorgevoerd, zowel op de vloer als in het kantoor. Al het personeel is gecross-trained, voor meer verantwoordelijkheid op de vloer en een betere flow. Daarnaast hebben zij POLCA geïntroduceerd, waarmee zij de bottleneck tackelen: “Our average lead time on a launch in metal fabrication is now 17 days. That’s down from 60 to 90 days.”

Hoe zij dat deden èn wat het hun gebracht heeft, leest u hier in The Fabricator: https://www.thefabricator.com/article/shopmanagement/fabricator-jumps-into-cellular-manufacturing

Meer weten over hoe een celindeling ook uw doorlooptijd kan verkorten? Of gebruikt u al QRM of POLCA voor uw bedrijf, maar zoekt u een manier hoe dit beter kan? Bijvoorbeeld door de fysieke kaarten te vervangen met onze digitale variant?
Wij maken graag vrijblijvend een afspraak met u.

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on email
E-mail naar een collega

Verder lezen: