Bregil combineert QRM met shop floor control

Welkom Bregil! Bregil is een one stop shop voor maatwerk in metaal uit Gilze. Het bedrijf richt zich met name op de productie van meubels en winkelinrichtingen in kleine series met veel klantspecifieke eisen.  Bijzonder aan Bregil is dat het bedrijf daarom al jaren QRM succesvol toepast. Omdat PROPOS gebaseerd is op principes van Lean en QRM, verbetert, vergemakkelijkt én versnelt ons shop floor control systeem de toepassing van QRM. PROPOS zal de flow tussen de productiecellen nog verder verbeteren, doorlooptijden verkorten en onderhanden werk nog verder verminderen. Dankzij de plug and play koppeling met MKG verwachten we bovendien snel live te kunnen. We kijken daarom uit naar een succesvolle samenwerking!

propos bregil shop floor control

Even voorstellen… Bregil!

Bregil is een metaalbedrijf uit Gilze. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van maatwerkproducten voor o.a. meubels, winkelinrichtingen en machinebouw. De klant staat altijd centraal bij het maakbedrijf. Zo denkt het team van vakmensen tijdens elke fase in de keten voortdurend met de klant mee. Van ontwikkeling tot productie.

Niet voor niets is hun slogan ‘creatief met de klant’. Samen met de klant zoeken ze continue naar de beste oplossing voor elk product, zodat deze zo slim, snel en effectief mogelijk geproduceerd kan worden. Dat levert verbeteringen, kostenbesparingen en korte levertijden op. Met PROPOS nemen ze de volgende stap om nog sneller te leveren en nog efficiënter en met minder kosten te produceren. 

High-mix low-volume en QRM

Want slim, snel en effectief produceren kan zelfs binnen een goed werkende organisatie nog een uitdaging blijken! De high-mix low-volume productie van Bregil bevat namelijk veel verschillende productiestappen en bewerkingen als plaat- en buislaseren, zetten, lassen, poedercoaten en overige hulpbewerkingen. Het bedrijf is daarom steeds op zoek naar verdere optimalisatie van haar processen om de klant beter van dienst te zijn.

Niet voor niets is het bedrijf al zo’n 10 jaar bezig met Quick Response Manufacturing. Deze productiefilosofie stelt Bregil in staat om flexibel en effectief op de specifieke klantvraag te reageren. Met hun eigen QRM specialisten blijven ze het bedrijf continu verbeteren. PROPOS gaat Bregil hier alleen maar verder bij helpen. Omdat PROPOS gebaseerd is op principes van Lean en QRM, verbetert, vergemakkelijkt én versnelt ons shop floor control systeem de toepassing van QRM. De keuze voor PROPOS was dus erg logisch voor Bregil!

propos bregil shop floor control

Op weg naar een digitale fabriek met volautomatisch plannen

Hoewel Bregil al grote successen boekte met het toepassen van QRM, werkten zij voorheen nog met handmatige planborden, waarop met kralen de werklast per cel werd aangegeven en gekeken werd of er capaciteit was om nieuwe orders aan te nemen. Door de toenemende complexiteit van hun productie en door het toenemend aantal orders werd handmatig plannen steeds lastiger. PROPOS gaat deze planning volautomatisch overnemen en maakt het hele productieproces inzichtelijk middels realtime monitoring. Op de langere termijn zal PROPOS bovendien de flow tussen de verschillende werkcellen nog verder verbeteren en het onderhanden werk ertussen nog verder verlagen.

Shop floor control voor MKG

Bregil werkt met het ERP systeem MKG. PROPOS heeft al een standaardkoppeling voor zowel MKG-4 als MKG-5 waardoor wij snel live kunnen met shop floor control. Omdat Bregil al volledig volgens de QRM-principes werken en de productie al is ingericht volgens werkcellen, verwachten wij dat Bregil en PROPOS een uitstekende match voor elkaar zullen zijn. We kijken daarom uit naar een succesvolle samenwerking!

PROPOS koppeling MKG

Meer Bregil?

Maak kennis met Bregil:

bregil.nl

propos bij bregil

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on email
E-mail naar een collega

Verder lezen: