Corona: veilig werken met PROPOS

Bent u al voorbereid op de anderhalve-meter samenleving? PROPOS zorgt niet alleen voor kortere doorlooptijden maar ook voor veilig werken! Het coronavirus stelt eisen aan onze manier van werken om alles zo veilig mogelijk weer doorgang te kunnen laten vinden. Niet alle medewerkers kunnen thuiswerken, zeker niet in productie. Gelukkig blijken onze PROPOS schermen een positieve bijwerking te hebben. De anderhalve meter op de werkvloer kan zo namelijk zoveel mogelijk gewaarborgd blijven!

Veilig werken op anderhalve meter

De gebruiksvriendelijke touchscreens van PROPOS zorgen ervoor dat uw productiemedewerkers minder vragen hebben voor de productieleider. Het scherm laat duidelijk zien welke order nu prioriteit heeft, welke orders er straks aankomen en welke orders er klaarliggen in de buffer om te starten. Uw medewerkers hebben zelfs inzicht in de verwachte drukte. Iedereen weet wat te doen. Dit zorgt ervoor dat uw medewerkers zelfredzaam zijn en minder aansturing op de vloer nodig hebben. Iedereen kan dus makkelijk anderhalve meter afstand van elkaar houden.

propos shop floor control zelfstandige medewerker
Medewerkers kunnen zelfstandig werken op gepaste afstand van elkaar

Paperless voorkomt verspreiding corona & werkt efficiënter

Dankzij de vele mogelijkheden om andere applicaties te integreren kunnen o.a. werktekeningen en -video’s ingezet worden voor visueel management. PROPOS heeft zelfs een digitale POLCA module ter vervanging van de fysieke kaarten, die gebruikt worden om bottlenecks tegen te gaan. Niet alleen efficiënt, maar ook veilig dus!

propos visueel management werktekening
Werktekeningen kunnen ingeladen worden zodat u paperless kunt werken. Medewerkers zien direct hoe het product er uit dient te zien, wanneer zij een order in bewerking nemen.

Veilig werken op de vloer en zelfstandig aan de slag

“PROPOS bewijst ons een extra dienst in corona tijden. Wij hoeven de medewerkers op de vloer niet meer te benaderen, iedereen heeft zijn eigen scherm en kan zelfstandig aan de slag. Bovendien hebben wij softpens gekocht zodat onze medewerkers veilig hun opdracht kunnen zien en de werktekening kunnen bekijken. Wij zijn bijna niet meer nodig op de werkvloer.”

zelfredzame medewerkers zelfstandig werken

Zelfredzame medewerkers door visueel management

“PROPOS maakt de juiste informatie op het juiste moment inzichtelijk. Zo hebben wij nu een pop-up ingesteld als er een kwaliteit issue met een onderdeel is. Ook willen we de werktekeningen en video’s gaan integreren voor visueel management naar de mensen toe.’ ‘Dat zorgt voor nog meer zelfredzaamheid. Ik kan het personeel eigenlijk vrij laten om de resultaten te behalen.”

Tips voor een veilige werkomgeving van onze klanten

OVERLEG OP DE VLOER MET PLEXIGLAS
Door schermen van plexiglas naast het PROPOS scherm te plaatsen kunnen medewerkers met elkaar meekijken en overleggen zonder direct met elkaar in contact te staan. Zo heeft BOSCH Scharnieren verschillende perspex schermen geplaatst. Zo kan de ene medewerker aan de ene kant staan, en de ander aan de andere kant bij het scherm.

SOFTPENS VOOR MEER HYGIËNE
Door softpens te gebruiken kunnen medewerkers gebruikmaken van het PROPOS touch screen zonder deze zelf aan te hoeven raken, bijvoorbeeld om een order in bewerking te nemen of een werktekening te bekijken. Zo wordt verspreiding van het virus nog meer voorkomen. 

DESINFECTIETOREN
Één van onze klanten in de metaalindustrie werkt aan desinfectietorens voor op de werkvloer. Zowel sta- als tafelmodellen met een stijlvol design. Zo kunnen medewerkers makkelijk hun handen reinigen door met hun elleboog op de hendel te drukken. Snel, veilig en efficiënt dus! 

wemetal corona desinfectietoren

Bekijk de desinfectietoren die door We-Metal geproduceert wordt hier: https://www.24cleanhands.nl/

Handreiking veilig werken met corona

De maatregelen die de overheid heeft opgesteld bieden bescherming, maar maken het soms ook ingewikkeld om de operationele werkzaamheden uit te voeren. Om deze reden hebben Koninklijke Metaalunie en FME een handreiking opgesteld, die de maatregelen van de RIVM als het ware vertaald naar praktische richtlijnen.

Bekijk de handreiking van de Metaalunie

Bekijk de handreiking van MKB Nederland

Meer informatie voor corona?

https://www.metaalunie.nl/corona

https://www.mkb.nl/corona

https://www.coronacalculator.nl

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.