Digitale fabriek met PROPOS en Azumuta: verhoog uw kwaliteit en productiviteit

PROPOS biedt steeds meer mogelijkheden om uw digitale fabriek volledig in te richten zoals u wenst. Zo biedt PROPOS verschillende Custom Apps om uw productieprocessen verder te digitaliseren en automatiseren. Één van de populairste integraties op het moment is de Custom App met Azumuta, een tool voor digitale ondersteuning van uw operatoren. Zo koos o.a. tweevoudig Factory of the Future winnaar Provan al voor deze gebruiksvriendelijke tool. Azumuta zorgt voor digitale werkinstructies, on-the-job training en beheert uw kwaliteitsmanagement, machine- en product procedures, audits en meer. Dankzij de koppeling van PROPOS met Azumuta haalt u nog betere resultaten, met nog minder moeite.

Op weg naar een digitale fabriek: PROPOS Custom Apps

Met PROPOS heeft u totale shop floor control. Terwijl de volautomatische planning uw orders op de werkvloer aanstuurt en monitort, kunt u aan de hand van data inzichten werken aan continue verbetering van uw productieprocessen. Op de werkvloer visualiseert PROPOS de juiste informatie op het juiste moment voor het gehele bedrijf. Aan de hand van aanvullende modules zoals medewerkerregistratie, POLCA en workloadbalancing kunt u uw digitale fabriek inrichten zoals u wilt. Maar PROPOS gaat verder om het voor u zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk te maken. Dankzij onze Custom Apps kunt u namelijk elke gewenste functionaliteit en software integreren in PROPOS. Het resultaat is een slimme fabriek met real-time inzichten, een hogere kwaliteit en productiviteit.

Digitale fabriek met PROPOS en Azumuta: verhoog uw kwaliteit en productiviteit -

Maak kennis met Azumuta: digitale ondersteuning voor de operatoren op de werkvloer

Één van de integraties die erg populair is bij onze klanten is Azumuta. Azumuta is een tool voor digitale ondersteuning op de werkvloer. Het is een volledig geïntegreerd systeem dat de kennis, training en communicatiebehoeften van operatoren managet. Dankzij de digitalisering en automatisering van o.a. werkinstructies, procedures, kwaliteitsmanagement en audits wordt de kwaliteit en productiviteit van de werkvloer aanzienlijk verhoogd. Het systeem houdt het simpel en is daarom makkelijk in gebruik. Een perfecte match met PROPOS dus!

Hoe maakt de PROPOS app met Azumuta uw fabriek slimmer?

De koppeling van PROPOS met Azumuta maakt uw digitale fabriek slimmer door nog meer belangrijke informatie visueel te maken. Via Azumuta kunt u digitale werkinstructies, on-the-job training en real-time kennis delen in enkele seconden. Daarnaast is het mogelijk om audits te automatiseren, het onderhoud van uw machines automatisch in PROPOS in te plannen en alle productieproblemen en kwaliteit issues in één all-in-one tool te beheren en op te lossen. Azumuta verhoogt en borgt zo de kennis en kwaliteit in uw organisatie, met een simpele tik op het PROPOS-scherm.

“Via Azumuta kunt u digitale werkinstructies, on-the-job training en real-time kennis delen in enkele seconden”

propos azumuta digitale werkinstructies procedures

Digitaliseren en automatiseren met Azumuta als PROPOS custom app

Azumuta biedt vele mogelijkheden binnen het PROPOS systeem. Met een tik op het PROPOS-scherm gaat er een wereld voor u open. Zo biedt Azumuta o.a.:

 • digitale werkinstructies 
 • non-stop leren
 • beter inzicht in productie problemen
 • verhoog interne kennis
 • verbeter kwaliteitsmanagement
 • verhoog productie flow
 • plan onderhoud
 • plan terugkerende audits
 • behoud altijd overzicht
 • verbeter werkefficientie
 • ISO compliance
 • duidelijke rapporten en grafieken
 • inzicht in competentiematrix
 • beheer skills management

PROPOS en Azumuta: de slimme fabriek

Waar PROPOS de planning van uw productieorders volledig overneemt en aanstuurt op de werkvloer voor kortere levertijden en inzichten om uw productieproces verder te verbeteren, zorgt Azumuta ervoor dat uw bedrijf ook achter de schermen geoptimaliseerd wordt: op de juiste plekken wordt op het juiste moment onderhoud gepleegd, producten worden volgens de juiste procedures gemonteerd, de juiste kwaliteit metingen worden gedaan, etc. Een gouden combinatie om niet alleen de kwaliteit en productiviteit van uw bedrijf te borgen, maar ook om u op veel gebieden te ontzorgen. Azumuta is voor de medewerkers bovendien erg makkelijk in gebruik. Door Azumuta te integreren in PROPOS is dit alles voor uw mensen via één applicatie beschikbaar.

Meerdere van onze klanten kiezen al voor Azumuta vanwege de efficiëntie, verhoogde kwaliteit en het gebruiksgemak dat het in het productieproces oplevert. Zo kozen o.a. Provan, Stumabo en PMC al voor de koppeling met Azumuta.

Meer over Provan: ‘het is belangrijk een digital strategy te hebben.’  >>>
Meer over PMC: ‘we moeten slimmer werken om te overleven.’ >>>

propos azumuta kwaliteitsmanagement

PROPOS is al bij veel productiebedrijven middels de Custom App gekoppeld aan Azumuta, en daar blijft het vermoedelijk niet bij. Robert Peters: ‘PROPOS is gemakkelijk te integreren met andere applicaties zodat bedrijven hun eigen digitale fabriek kunnen vormgeven. Dit zorgt niet alleen voor meer gebruiksgemak, maar ook voor een verhoogde kwaliteit en productiviteit. Werktekeningen, -video’s, pop-ups voor checklists en kwaliteitsverbetering, het is allemaal mogelijk. Zo kunnen veel klanten op de werkvloer gebruik maken van de veelzijdigheid van Azumuta, gewoon via hun PROPOS scherm.’

“Azumuta zorgt voor meer gebruiksgemak en een verhoogde kwaliteit en productiviteit, gewoon via hun PROPOS scherm.”

PROPOS en Azumuta: een krachtige combinatie

Azumuta is te koppelen aan PROPOS met de PROPOS Custom App. Met Azumuta heeft u continue ondersteuning van uw operatoren op de werkvloer dankzij o.a.:

 • Digitale werkinstructies (werktekeningen of -video’s)
 • On-the-job training (learning management)
 • Audits & Checklists (machine en productprocedures, compliance, risicobeheersing)
 • Planning management (onderhoud, terugkerende audits)
 • Issue tracking (kwaliteitsmanagement: problemen identificeren en oplossen)
propos azumuta digitalisering en automatisering mogelijkheden

Meer weten over de mogelijkheden met Azumuta als Custom App in PROPOS? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden voor uw bedrijf!

Meer over Azumuta? >>>


PROPOS Custom Apps

Een digitale fabriek met PROPOS? PROPOS maakt het werk voor productiebedrijven een stuk makkelijker. Duidelijke prioriteiten op de werkvloer, een volautomatisch aangestuurde planning en waardevolle data inzichten in uw gehele productieproces voor continue verbetering. Maar waarom zouden we daar ophouden? Met onze Custom Apps is het mogelijk om elke gewenste functionaliteit in PROPOS te integreren. Dit zorgt ervoor dat u veel productieprocessen kunt automatiseren. Zo automatiseerde System Flex het afboeken van materialen. Dit gebeurt nu direct op de werkvloer vanuit het PROPOS-scherm. Lees meer >>>

Meer implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij Packo Inox uit Diksmuide om te vragen naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shop floor control systeem. Zo legden Managing Director Danny Maenhout en Productiemanager Stefaan Vanhauter uit hoe zij PROPOS als visuele tool inzetten om de kwaliteit te borgen.

“De WIP is nihil, de vloeren zijn leeg en de omzet was nog nooit zo hoog”

propos packo inox shop floor control qrm lean
‘Met PROPOS willen we niet alleen de doorlooptijd verkorten,
maar óók de kennis en kwaliteit borgen. Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

LEES MEER

Laatste nieuws

propos qrm shop floor control

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.