Gelre Metaalwaren: shop floor control én QRM

Deze week zijn wij live gegaan bij Gelre Metaalwaren! Dit metaalbedrijf uit Groenlo is gespecialiseerd in licht constructie- en plaatwerk in kleine tot middelgrote series. Met PROPOS worden de snelle levertijden nog beter gewaarborgd en heeft het bedrijf realtime inzicht in de productieplanning en de voortgang van alle orders. Maar Gelre gaat verder, met de inzet van QRM als bedrijfsfilosofie gaat het metaalbedrijf voor een zo efficiënt mogelijk proces dat feilloos aansluit op de metaalvraag. “De implementatie van QRM is geen ‘kunstje’, maar een filosofie, een manier van doen en denken om zo een nog betere samenwerkingspartner te zijn.

Gelre Metaalwaren: shop floor control én QRM -
Live bij Gelre Metaalwaren! Enthousiasme zowel bij de mensen op kantoor als in de fabriek nu er realtime inzicht is in de productieplanning en de voortgang van alle orders. 

High-mix low-volume bij Gelre Metaalwaren

Gelre Metaalwaren uit Groenlo maakt alles van metaal. Van zuilen tot posterprofielen, van beugels tot meubilair. Het bedrijf is gespecialiseerd in licht constructie- en plaatwerk in kleine en middelgrote series. Dankzij een zeer modern machinepark produceert het bedrijf allerlei uiteenlopende eindproducten, volledig in eigen huis . Het metaalbedrijf kent dan ook een uiteenlopende stappenproductie met veel bewerkingen. Maar al die verschillende artikelen en soorten bewerkingen zorgen voor veel verschillende routes. Om deze reden had het bedrijf behoefte aan meer inzicht in het productieproces.

PROPOS gaat het bedrijf meer inzicht geven in de optimale route van elk artikel en het gehele productieproces, zoals o.a. bewerkingstijden van de producten. Dankzij de volautomatische planning worden de korte levertijden van het bedrijf nog beter en met nog meer zekerheid gewaarborgd.

Gelre Metaalwaren: shop floor control én QRM -
PROPOS zorgt niet alleen voor duidelijke prioriteiten op de werkvloer dankzij onze volautomatische planning maar biedt ook waardevolle data inzichten in de productieprocessen.

QRM als volgende stap in snelle groei

In 2018 won Gelre Metaalwaren de IJzersterk Bedrijf award. Een mooie beloning voor de snelle groei in de laatste jaren. Hun kracht? Een heldere bedrijfsfilosofie gericht op de eigen kracht en tijddenken in plaats van kosten denken. “We hebben Gelre Metaal onder de loep gelegd: waar zijn we goed in, waar staan we voor en wat vinden we belangrijk…” vertelt Gelre hierover op de eigen website.

Deze reflectie kwam mede voort uit de snelle veranderingen rondom het bedrijf. Zo werd een nieuw pand gebouwd en de stap gezet naar productiecellen en multi-inzetbare medewerkers. Met de inzet van de procesverbeterfilosofie Quick Response Manufacturing (QRM) wilt het bedrijf zijn positie als flexibele en betrouwbare partner verder vergroten, met de garantie van korte levertijden. Omdat PROPOS gebaseerd is op principes van lean manufacturing en QRM vergemakkelijkt en versnelt dit de toepassing van deze filosofie.

“We staan garant voor een efficiënt proces dat feilloos aansluit op de metaalvraag. Exact dat is de reden dat we kiezen voor Quick Response Manufacturing (QRM). Hierdoor zijn we in staat onze processen continu te verbeteren en zo de doorlooptijden kort te houden. De implementatie van QRM is geen ‘kunstje’, maar een filosofie, een manier van doen en denken om zo een nog betere samenwerkingspartner te zijn.”
– Gelre Metaalwaren

Gelre Metaalwaren: shop floor control én QRM -
Een krachtige tool bij de inzet van QRM is visueel management. Zo creëerde Gelre verschillende kleuren zuilen voor de PROPOS schermen. Zo is het voor de medewerkers direct zichtbaar waar welke kleur werkcel zich bevindt.

Zelfredzame medewerkers met QRM

Onderdeel van de QRM filosofie is de focus op de medewerkers. Gelre Metaal gelooft sterk in de ‘ieder zijn vak’ filosofie. “We laten onze medewerkers daarom graag zelf bepalen hoe ze hun werk uitvoeren zodat ze hun kwaliteiten optimaal in kunnen zetten. Als management zorgen wij voor een optimale werkomgeving, focussen op wat er wanneer gedaan wordt en borgen dat er aan de kwaliteitsspecificaties wordt voldaan.”

Met de inzet van QRM geven zij het vakmanschap van hun medewerkers de ruimte die het volgens hen verdient. “Binnen een cel vervult een medewerker meerdere taken. Dit heeft niet één maar twee voordelen: onze medewerkers houden meer uitdaging in hun werk én ze zijn flexibel inzetbaar. De medewerkers leren elkaar de verschillende taken aan, van vakman tot vakman zeg maar.”

PROPOS draagt hier aan bij door de medewerkers zelfredzaam te maken. Op de werkvloer kunnen zij zelfstandig werken dankzij de gebruiksvriendelijke schermen en de duidelijke prioriteiten, de order met de meeste prioriteit staat altijd bovenaan. Daarnaast biedt het scherm de mogelijkheid om o.a. digitale werkinstructies of -videos te openen, eventueel aangevuld met checklists om de kwaliteit te waarborgen. Volgens ons zorgt dit niet alleen voor een optimale flow, maar ook meer werkbetrokkenheid.

Gelre Metaalwaren: shop floor control én QRM -
Foto: Gelre Metaalwaren

Koppeling Plan-de-CAMpagne

PROPOS is bij Gelre Metaalwaren gekoppeld aan het ERP systeem Plan-de-CAMpagne. Dankzij de standaardkoppeling die wij hiervoor hebben én de goede samenwerking met ECI Software Solutions Nederland die de koppeling tussen PROPOS en Plan-de-CAMpagne heeft verzorgd, konden wij snel live met shop floor control. We zijn er daarom van overtuigd dat Gelre Metaalwaren snel de vruchten zal plukken van de inzet van PROPOS en QRM!

propos shop floor control met Plan-de-CAM-pagne
PROPOS koppeling Plan-de-CAMpagne

Meer Gelre Metaalwaren?

Lees hier meer over de bedrijfsfilosofie van Gelre Metaalwaren en hun keuze voor QRM:

https://gelremetaal.nl/gelre-metaal-kiest-voor-qrm/

Maak kennis met Gelre Metaalwaren:

www.gelremetaalwaren.nl

Gelre Metaalwaren: shop floor control én QRM -

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.