Haeck: kortere doorlooptijden met stappenproductie

Gisteren zijn wij met PROPOS LIVE gegaan bij Haeck Subcontracting! Dit Belgische metaalverwerkingsbedrijf uit Ieper voorziet in een toeleveringsfunctie voor de industrie, met een specialisatie in draai- en freeswerk. Hun productie kenmerkt zich door een high-mix low-volume stappenproductie: Van complexe stukken tot grote series in een ‘one stop jobshop’. Met PROPOS shop floor control hopen ze hun korte levertermijnen en flexibiliteit te waarborgen. De implementatie belooft nu al veel goeds!

One stop jobshop & high mix-low volume

Haeck is al 30 jaar een gevestigde naam in de sector van verspaning. Naast hun specialisatie in draaien en frezen voorziet het bedrijf bovendien in een behoefte van de klant. Een ‘one stop’ jobshop, met naast draai- en freeswerk ook verschillende voor- en nabewerkingen zoals het lassen van (kleine) constructies. Hun productie kenmerkt zich door hoge variatie in bewerkingen én aantallen: Haeck levert zowel complex stukwerk als (middel)grote series voor verschillende sectoren, van machinebouwers tot de meubelindustrie. Dit alles met een minimale doorlooptijd.

Een frisse wind

Recent koos het bedrijf onder aanvoering van hun CEO Wannes Vanwettere voor een frisse wind. De huisstijl en website werden onder handen genomen en ook de naam veranderde: van Haeck NV tot Haeck Subcontracting. Het bedrijf investeerde vanaf de oprichting al volop in automatisering en na de opname in de Valtech Group bleef het bedrijf trouw aan hun vooruitstrevende identiteit. Omdat het bedrijf sterk inzet op automatisatie is flexibiliteit een belangrijke troef. Met PROPOS nemen zij de volgende stap!

Shop floor control voor stappenproductie

Haeck Subcontracting heeft de productie opgesplitst in meerdere cellen, zoals zagen, frezen, draaien, lassen en nabewerken. Vanwege de vele variaties in de stappenproductie was een systeem nodig die de planning en aansturing verzorgt. Met PROPOS merken na de live-gang direct resultaat: dankzij het bedrijfsbrede shop floor control systeem van PROPOS kan men nu vanuit het kantoor direct de wijzigingen in een order communiceren naar de werkvloer, waar voorheen de planner continu de planning in de productie moest communiceren.

propos haeck qrm shop floor control
De inrichting van werkcellen en PROPOS zorgen voor rust, inzicht en overzicht op de werkvloer bij Haeck Subcontracting

PROPOS koppeling Admin2Win compatibel

De implementatie verliep buitengewoon soepel, mede doordat er al een PROPOS koppeling met het ERP systeem Admin2Win beschikbaar was. Direct na de live-gang kunnen we al de eerste vruchten plukken: alle capaciteitsoverzichten zijn met een enkele klik op de knop zichtbaar, waar voorheen alles in Excel opgesteld en uitgedraaid moest worden. Zo bespaart Haeck in dag één al op tijd en moeite!

propos haeck draaiwerk shop floor control

https://www.haecksubcontracting.com/nl/


Meer implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij Visser Spiegels & Glas om te vragen naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shop floor control systeem.

Visser kiest voor PROPOS
“Snelheid is echt ons ‘trucje’ zeggen wij altijd, daar kunnen andere bedrijven niet tegenop”, vertelt Gilles Visser, werkvoorbereider. En PROPOS gaat het familiebedrijf daarbij helpen: “Met PROPOS krijgen we meer overzicht in wat we moeten doen, wanneer we het moeten doen en wat daarbij de beste volgorde is. Daarnaast kunnen we ook zien waar en wanneer het druk is, waardoor we kunnen schakelen met capaciteit. Voor de werkvoorbereiding gaat het enorm schelen in de planning. Je hebt veel meer tijd om actiever met klanten bezig te zijn.”

LEES MEER

Meer weten over de voordelen van PROPOS?

Zoals bijvoorbeeld… Nooit meer een achterhaalde planning

De QRM productieplanning van PROPOS verwerkt wijzigingen en veranderende klantafspraken rechtstreeks vanuit uw ERP-systeem in de planning. De planning blijft altijd actueel, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Uw productiemedewerkers kunnen steeds de bovenste order op het PROPOS-scherm kiezen om in bewerking te nemen; dit is altijd de order die nu het meeste prioriteit heeft en die het beste past in de productieflow. Langdurig overleg over de planning is niet meer nodig, net als het schuiven met orders in Excel, waardoor er tijd vrijkomt voor uw productieplanner om zich te richten op strategische verbeteringen in het productieproces. Zo blijft uw organisatie zich continu verbeteren.

Meer voordelen

Laatste nieuws

propos julian stark lean qrm kooima

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.