Just-in-time samenkomen van onderdelen bij Bouwmeester metaal

Welkom Bouwmeester Metaal uit Oudenbosch! Deze meesters in metaal en onderdelen voor de machinebouw staan voor een snelle en innovatieve oplossing voor elk machinevraagstuk. Van het leveren van metalen onderdelen tot het bedenken van ingenieuze machineoplossingen. In de laatste jaren kende het bedrijf een sterke groei en met de inzet van lean boekte het bedrijf al grote successen. Ondanks het perfecte samenspel en efficiënte werkwijze werd de productieplanning een steeds grotere uitdaging, waardoor PROPOS uitkomst gaat bieden. Zo zijn de bouwmeesters verzekerd van een goed begin van 2022. Dankzij de plug and play koppeling met Ridder iQ kunnen we namelijk snel live met onze volautomatische productieplanning en werkvloer aansturing!

Bouwmeester metaal en machineonderdelen kiest PROPOS

Even voorstellen… Bouwmeester: meesters in metaal

Van de reling van de haven in Oudenbosch tot machine onderdelen voor eindleveranciers als Holland Covers. Bouwmeester Metaal garandeert een snelle en innovatieve oplossing voor elk machinevraagstuk. Zo’n 18 mensen in productie wagen zich dagelijks aan de (onmogelijke) machinevraagstukken die het bedrijf gepresenteerd krijgt. Van lasersnijden tot draaien, frezen en kanten. Van de analyse tot 3D ontwerp en engineering. Om hun belofte waar te maken beschikt het over een state of the art machinepark en investeerde het recent nog in een nieuwe lasersnijder. Hierarchie, dat speelt geen rol. Dankzij de open houding en korte lijnen werken de bouwmeesters met plezier aan hun belofte voor de klant. 

de bouwmeesters aan het werk

Perfect samenspel van vakmensen én automatisering

Recent boekte het bedrijf al grote successen met de inzet van lean, maar zelfs daarvoor werkte het bedrijf al aan het minimaliseren van verspillingen en wachttijden. Als klein bedrijf zijn zij trots op hun geautomatiseerde en gestructureerde werkwijze. Met PROPOS nemen zij de volgende stap. In de woorden van directeur Richard Bouwmeester: “Mijn dag is helemaal goed als het samenspel van medewerkers, klanten en leveranciers iets moois heeft opgeleverd! I love it when a plan comes together. Het is mooi dat ik anderen hierin kan begeleiden en motiveren.”

Realtime optimaliseren en meer mogelijkheden met PROPOS en Ridder iQ

PROPOS biedt Bouwmeester Metaal nóg meer mogelijkheden tot perfect samenspel. Denk hierbij aan de optimalisatie van de productie, de data in Ridder iQ én de nesting via WiCAM. Het bedrijf wil PROPOS dan ook inzetten voor de volautomatische productieplanning en werkvloer aansturing, het realtime optimaliseren van productieprocessen en nog verder digitaliseren en automatiseren.

PROPOS gaat de leverbetrouwbaarheid verbeteren en borgen, door de kortere doorlooptijden en het just-in-time samenkomen van onderdelen. Door het verminderen van het onderhanden werk op de werkvloer en de duidelijke prioriteiten is er meer rust op de vloer en kunnen medewerkers zelfredzamer en met (nog) meer plezier werken. 

Just-in-time samenkomen van onderdelen voor nesting

Bouwmeester doet aan nesting via WiCAM, een high-end CAD / CAM- en nestingsoftware voor geautomatiseerde 2D en 2.5D CNC-bewerking. Op dit moment wordt er relatief ver vooruit genest, waardoor het onderhanden werk soms onbeheersbaar wordt. PROPOS zal dit onderhanden werk sterk verminderen door de PROPOS planning ook naar WiCAM te sturen, zodat Bouwmeester just-in-time en aan de machine kan nesten.  

bouwmeester oudenbosch pand

Koppeling Ridder IQ

PROPOS wordt bij Bouwmeester gekoppeld aan het ERP systeem Ridder IQ van ECI Software Solutions. Omdat wij hiervoor al een standaardkoppeling hebben, verwachten wij snel live te kunnen. Daarnaast maakt Bouwmeester gebruik van de modules Medewerkerregistratie en Geproduceerde Aantallen voor waardevolle inzichten. Dit gaat de registratie van productietijden en geproduceerde aantallen en uitval sterk verbeteren. We kijken daarom uit naar een succesvolle samenwerking!

propos shop floor control met RidderIQ
RidderIQ

Meer Bouwmeester?

Maak kennis met de meesters in metaal, of volg de avonturen van de bouwmeesters op Facebook!

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.