Koppeling PROPOS shop floor control met MKG

Werkt u met het ERP systeem MKG? Grote kans dat u deze lente dan al live kunt met shop floor control voor kortere doorlooptijden, minder kosten en een hogere leverbetrouwbaarheid. PROPOS heeft namelijk al een koppeling beschikbaar voor zowel MKG-4 als MKG-5. Uw productieorders worden door PROPOS direct uit uw ERP systeem ingelezen en vervolgens gepland, aangestuurd en gemonitord op de werkvloer. Daarnaast is er nog veel méér mogelijk. Van medewerkerklokkingen en workload forecast tot waardevolle inzichten voor continue verbetering.

PROPOS koppeling MKG

PROPOS en MKG

PROPOS beschikte al over een standaard plug and play-koppeling met MKG-4. Voor de implementatie bij één van onze klanten moest de bestaande koppeling echter worden herschreven op basis van de nieuwe protocollen van MKG-5. Dankzij het gedreven teamwork met MKG is een gloednieuwe koppeling voor MKG-5 geschreven. De koppeling is door MKG ontwikkeld in samenwerking met hun dochteronderneming Supply Drive.

Shop floor control en inzichten dankzij koppeling MKG

Dankzij de koppeling met MKG worden alle productieorderdata ingelezen vanuit MKG in ons shop floor control systeem, inclusief hoofd- en suborderstructuren. Vervolgens berekent PROPOS de optimale werkvolgorde en plant, stuurt en monitort de orders op de werkvloer. Dankzij gebruiksvriendelijke schermen op de werkvloer weet iedereen direct waar hij of zij aan toe is.

De productieorders worden met verschillende statussen vanuit MKG naar PROPOS gestuurd, zodat we in PROPOS zelfs de forecast kunnen tonen in een andere kleur. Dit zorgt ervoor dat de belangrijkste informatie direct visueel herkenbaar is én dat er op mogelijke pieken en dalen geanticipeerd kan worden. Ook is het met PROPOS mogelijk om de workload automatisch te spreiden over een bepaalde tijd, met onze Smart Planner.

Koppeling PROPOS shop floor control met MKG -

Medewerkerregistratie

Daarnaast ontvangt PROPOS alle medewerkerroostergegevens. Zo kan PROPOS checken of bij de dag aan- en afmelding van een medewerker deze zich volgens zijn roostertijden in MKG aanmeldt. Zo niet, dan komt er een schermpje in beeld waarin de medewerker moet aangeven waarom hij of zij te laat begint, of te vroeg naar huis gaat. Dit doen we aan de hand van een PROPOS Custom App integratie gecombineerd met onze Medewerkerregistratiemodule.

duidelijke prioriteiten met propos

Tweewegkoppeling met MKG

Dankzij de tweewegkoppeling met MKG sturen wij alle door PROPOS verzamelde data ook weer terug naar MKG. Zo sturen wij de medewerkerklokkingen op een PO en betreffende bewerking terug naar MKG en de aantallen en scrap boekingen per bewerking op het PO. Ook kunnen wij met deze koppeling de gehele PROPOS planning terugschrijven naar MKG, zodat de inkoopadviezen in MKG direct aansluiten op de PROPOS planning. Daarnaast kunnen wij melding bewerking gereed en PO gereed terugsturen. Deze terugkoppelingen zorgen niet alleen voor een betere integratie en optimalisatie tussen de systemen, maar ook voor een schat aan waardevolle informatie voor de continue verbetering van uw productieproces.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Met PROPOS zullen de productieorders rechtstreeks uit het ERP systeem van MKG-4 of MKG-5 gehaald worden en volautomatisch aangestuurd op de werkvloer volgens de beste werkvolgorde. De verzamelde data zorgt vervolgens voor waardevolle inzichten voor continue verbetering. Van geproduceerde aantallen of workload forecast tot medewerkerregistratie. Maar er is nog véél meer mogelijk: zo heeft verspaanbedrijf SAM Precision, een gebruiker van MKG-5, ervoor gekozen om PROPOS te koppelen aan meerdere draai- en freesmachines zodat zelfs de nachtelijke voortgang in PROPOS tot op de seconde nauwkeurig zichtbaar wordt! De machines schrijven kloktijden en geproduceerde aantallen terug.

Shop floor control metaal

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van PROPOS met MKG en/of onze Custom App integraties? We horen het graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.