Korte doorlooptijden en visueel management bij Vanderscheuren

Gisteren zijn wij live gegaan bij Metaalconstructie Vanderscheuren! Dit ijzersterke bedrijf uit Diksmuide is gespecialiseerd in verspaning, plaatwerk en montage van metaalwerk. Vanderscheuren kende een sterke groei in de afgelopen jaren en won niet voor niets de Trends Gazellen Award in 2020! Met PROPOS shop floor control nemen zij de volgende stap in de optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. Bijzonder aan deze implementatie is dat de PROPOS schermen ook een station in de eigen celkleur hebben. Dit zorgt voor nog gebruiksvriendelijker visueel management, zodat iedereen gemakkelijk kan zien waar de order naar toe gebracht moet worden.

propos vanderscheuren productieplanning

Snelle groei bij Metaalconstructie Vanderscheuren

Metaalconstructie Vanderscheuren uit Diksmuide kent al jaren een sterke groei. Met de overname van VEF (specialist in het maken en herstellen van cilinders) en de verspaningsafdeling van Modular in 2018 wist het bedrijf bovendien een nog breder aanbod aan hun klanten aan te bieden. Niet voor niets won het bedrijf de Trends Gazellen award van 2020 voor SME (MKB) in West-Vlaanderen.

propos vanderscheuren monitoring

One-stop-shop voor de industriële machinebouw

In hun one-stop-shop verzorgen zij verschillende bewerkingen, waaronder laser-, waterjet- en plasmasnijden, draaien, frezen, robotlassen, handlassen en coaten. Ze beloven de industriële machinebouw naast de hoogste kwaliteit van hun hoogtechnologische producten, ook korte levertijden. Met de inzet van PROPOS zullen zij die belofte nog beter (korter) waarmaken! Hiervoor maken zij o.a. gebruik van de module Digital Polca, die ervoor gaat zorgen dat bottlenecks in de productie worden voorkomen.

visueel management vanderscheuren PROPOS shop floor control
propos vanderscheuren realtime inzicht

Meer dan 100 operators werken nog efficiënter

Voor de livegang van PROPOS zijn meer dan 100 operators getraind. Deze hebben nu op de werkvloer realtime de juiste inzichten, zij klokken hun productietijd met PROPOS en melden geproduceerde aantallen via de schermen gereed.

“11 Maart 2021, een nieuwe mijlpaal in onze geschiedenis! Vandaag hebben we een grote stap gezet in ons digitalisatie- en groeitraject. Door het softwarepakket van PROPOS software zijn we erin geslaagd om onze productieplanning en productieopvolging volledig te digitaliseren en te automatiseren. Deze transitie brengt ook andere voordelen met zich mee zoals doorlooptijdverkorting, kwaliteitsverbeteringen, locatiebeheer en vele andere.”

Metaalconstructie Vanderscheuren
propos vanderscheuren shop floor control

Data inzichten voor continue verbetering

PROPOS wordt middels maatwerk aan hun eigen ERP-systeem gekoppeld middels een 2-weg koppeling. Dankzij aanvullende modules als Geproduceerde Aantallen en Medewerkerregistratie kunnen datagegevens van de produceerde aantallen, uitval en medewerkerklokkingen (van zowel directe als indirecte activiteiten) worden teruggeschreven, voor waardevolle inzichten voor continue verbetering.

Wat bijzonder is aan deze implementatie is dat de PROPOS schermen ook een station in de eigen celkleur hebben. Dit zorgt voor nog gebruiksvriendelijker visueel management, zodat iedereen gemakkelijk kan zien waar de order naar toe gebracht moet worden.

visueel management vanderscheuren PROPOS

Meer Vanderscheuren?

Maak kennis met Vanderscheuren NV:

https://youtu.be/9fNLVgirRoA

VDS overname VEF cilinders

Snelle implementatie door koppeling ERP en PROPOS

Wist u dat… Een implementatie vaak slechts zo’n 3 maanden duurt? PROPOS heeft voor de meeste ERP-systemen al een koppeling beschikbaar, wat het proces vergemakkelijkt en versnelt.

Voor Metaalconstructie Vanderscheuren ontwikkelden wij een maatwerk koppeling voor hun eigen ERP systeem. De productieorders (BOL) worden door PROPOS ingelezen uit het ERP-systeem en vervolgens volautomatisch gepland en aangestuurd op de werkvloer. Daarnaast heeft PROPOS meerdere custom integraties beschikbaar om alles uit productieproces te halen.

Meer implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij ‘de buren’ van Metaalconstructie Vanderscheuren: Packo Inox uit Diksmuide. Wij vroegen hun naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shop floor control systeem. Daarnaast gingen Managing Director Danny Maenhout en Productiemanager Stefaan Vanhauter dieper in op hun keuze voor Lean én QRM.

“De WIP is nihil, de vloeren zijn leeg en de omzet was nog nooit zo hoog”

propos packo inox shop floor control qrm lean
Packo Inox uit Diksmuide produceert industriële pompen en hygiënische componenten voor de voedingsindustrie. Vrij recent behaalde het bedrijf successen met de eigen Lean variant ‘creating flow’, waarmee zij de doorlooptijden voor de afdeling industriële pompen halveerden. Maar Lean was minder toereikend voor de high-mix low-volume productie van de afdeling hygienic components. Met PROPOS willen ze niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar óók de kennis en kwaliteit borgen: ‘Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

LEES MEER

Meer Belgische maakindustrie?

OTM-Zenith uit Brussel is Belgisch marktleider in het bestickeren en decoreren van machines, voertuigen en gebouwen. Denk daarbij aan signalisatiemateriaal voor ambulance- en politiewagens, maar ook decoratieve en functionele materialen voor de automotive industrie en machinebouwers. Daarnaast is OTM de leverancier van de officiële Belgische kentekenplaten. Dagelijks zijn zo’n 700 orders in productie, in variërende groottes, over verschillende stappen. ‘Dan heb je een systeem nodig dat zo’n volume aankan’, benadrukt Managing Partner Kurt Persoons. Lees de case hier.

Korte doorlooptijden en visueel management bij Vanderscheuren -
“PROPOS stuurt honderden orders automatisch aan. Je hoeft eigenlijk geen handeling uit te voeren.”

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.