SAM Precision: monitoring van onbemande machines

Wij zijn live bij SAM Precision! SAM Precision uit Cuijk is gespecialiseerd in het verspanen van exotische materialen t/m 54 rockwell. Hiervoor hebben zij vooral veel draai- en freesmachines in productie. Met PROPOS gaat SAM Precision voor minder onderhanden werk, kortere doorlooptijden en inzicht in de actuele voortgang van hun orders. Bijzonder aan dit project is dat wij PROPOS koppelen aan meerdere draai- en freesmachines zodat zelfs de nachtelijke voortgang in PROPOS tot op de seconde nauwkeurig zichtbaar wordt! De machines schrijven kloktijden en geproduceerde aantallen terug dankzij de koppeling met hun ERP MKG-5.

propos shop floor control bij SAM precision mkg-5 data inzichten
PROPOS wordt bij SAM Precision gekoppeld aan MKG

Specialist in verspanen

SAM Precision uit Cuijk is specialist in het verspanen van exotische materialen t/54 rockwell. Van titanium tot tungsten, van invar tot pantserstaal. Het familiebedrijf kende in de afgelopen jaren een sterke groei. Met innovatieve technologie en state-of-the-art machines streeft het bedrijf naar continue verbetering en hoge kwaliteit. SAM Precision hoefde niet ver te zoeken voor hun volgende stap: recent trapten wij de implementatie naar alle tevredenheid af bij Nuclear Fields. SAM Precision en Nuclear Fields onderhouden al jaren een goede relatie.

sam precision ontwerp
SAM Precision produceert fijnmechanische componenten met behulp van veel draai- en freesmachines.

High-mix low-volume productie vol draaien en frezen

Zo’n 30 vakmensen richten zich bij SAM Precision op het vervaardigen van ultra precieze onderdelen, o.a. voor grote spelers als ASML. Met een focus op draaien en frezen van fijnmechanische componenten kenmerkt de productie zich door high-mix low-volume. Het bedrijf heeft veel verschillende draai- en freesmachines, die ook ’s nachts nog onbemand draaien (en frezen).

propos shop floor control bij SAM precision mkg-5 realtime inzicht
propos shop floor control bij SAM precision mkg-5 voorraad

Data inzichten draai- en freesmachines

SAM zal met PROPOS software de doorlooptijden verkorten voor zowel lang- als kortlopende orders over al hun draai- en freesmachines en inzicht krijgen in de actuele voortgang van hun orders.  Het bedrijf kiest voor de aanvullende modules Medewerkerregistratie en Geproduceerde Aantallen voor waardevolle data inzichten. Bijzonder aan dit project is dat wij PROPOS koppelen aan meerdere draai- en freesmachines zodat zelfs de nachtelijke voortgang in PROPOS tot op de seconde nauwkeurig zichtbaar wordt! De machines schrijven kloktijden en geproduceerde aantallen terug dankzij de koppeling met hun ERP MKG-5.

propos shop floor control bij SAM precision mkg-5 verkoop remote work
propos shop floor control bij SAM precision mkg-5 monitoring machines draaien

Koppeling met ERP MKG-5

SAM Precision werkt met het ERP systeem MKG-5. Dankzij de plug and play standaardkoppeling van PROPOS met MKG konden we snel aan de slag. Komende periode zal PROPOS ook gekoppeld worden met de machines, zodat zelfs de voortgang op onbemande uren inzichtelijk wordt!

propos shop floor control bij SAM precision mkg-5 planning
propos shop floor control bij SAM precision mkg-5

https://samprecision.nl/


Snelle implementatie door koppeling ERP en PROPOS

Wist u dat… Een implementatie vaak slechts zo’n 3 maanden duurt? PROPOS heeft voor de meeste ERP-systemen al een koppeling beschikbaar, wat het proces vergemakkelijkt en versnelt.

propos shop floor control met MKG

SAM Precision werkt met het ERP systeem MKG. Omdat PROPOS al een koppeling voor MKG heeft, kan het ERP systeem makkelijker en sneller aan PROPOS gekoppeld worden. De productieorders worden door PROPOS ingelezen uit het ERP-systeem en vervolgens volautomatisch gepland en aangestuurd op de werkvloer. Daarnaast heeft PROPOS meerdere custom integraties beschikbaar om alles uit productieproces te halen.

Meer implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij Packo Inox uit Diksmuide om te vragen naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shop floor control systeem. Daarnaast gingen Managing Director Danny Maenhout en Productiemanager Stefaan Vanhauter dieper in op hun keuze voor Lean én QRM.

“De WIP is nihil, de vloeren zijn leeg en de omzet was nog nooit zo hoog”

propos packo inox shop floor control qrm lean
Packo Inox uit Diksmuide produceert industriële pompen en hygiënische componenten voor de voedingsindustrie. Vrij recent behaalde het bedrijf successen met de eigen Lean variant ‘creating flow’, waarmee zij de doorlooptijden voor de afdeling industriële pompen halveerden. Maar Lean was minder toereikend voor de high-mix low-volume productie van de afdeling hygienic components. Met PROPOS willen ze niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar óók de kennis en kwaliteit borgen: ‘Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

LEES MEER

Meer Cases?

OTM-Zenith uit Brussel is Belgisch marktleider in het bestickeren en decoreren van machines, voertuigen en gebouwen. Denk daarbij aan signalisatiemateriaal voor ambulance- en politiewagens, maar ook decoratieve en functionele materialen voor de automotive industrie en machinebouwers. Daarnaast is OTM de leverancier van de officiële Belgische kentekenplaten. Dagelijks zijn zo’n 700 orders in productie, in variërende groottes, over verschillende stappen. ‘Dan heb je een systeem nodig dat zo’n volume aankan’, benadrukt Managing Partner Kurt Persoons. Lees de case hier.

SAM Precision: monitoring van onbemande machines -
“PROPOS stuurt honderden orders automatisch aan. Je hoeft eigenlijk geen handeling uit te voeren.”

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.