LIVE bij We-Metal: meer flow in complexe productie stromen

Deze week zijn we met PROPOS live gegaan bij We-Metal uit Renswoude! Het metaalbewerkingsbedrijf heeft veel complexe las- en assemblagedelen in de productie met samenstellingen van meer dan 100 zelfgemaakte onderdelen. Een flinke uitdaging dus, om alle onderdelen op het juiste moment samen te laten komen. Met een aantal bijzondere oplossingen gaat PROPOS voor nog meer flow in de productie zorgen. Zo hebben we o.a. een speciale ‘verzamelcel’ ingericht, PROPOS gekoppeld aan moderne Trumpf software die ervoor zorgt dat de lasersnij- en ponsmachines naadloos op de planning worden aangesloten, én een volledig nieuwe koppeling geschreven voor het ERP systeem Plan-de-CAMpagne!

propos live we-metal lasersnijden
Een succesvolle implementatie voor het PROPOS team, met dank aan de gedreven samenwerking met We-Metal!

Complexe stromen binnen high-mix low-volume productie

We-Metal gaat voor totale ontzorging van de klant. Van lasersnijden en ponsnibbelen tot zetten, lassen en verspanen, het metaalbewerkingsbedrijf verzorgt het allemaal. Hiervoor beschikt het over een indrukwekkend arsenaal aan state-of-the-art machines. Recent investeerde het nog in een Trumatic 7000. Al die verschillende bewerkingen en samenstellingen zorgen voor veel variatie in de productiestromen voor hun complexe las- en assemblagedelen, die allemaal op het juiste moment samen moeten komen.

WIP verlagen = kortere doorlooptijd

De volautomatische planning van PROPOS gaat ervoor zorgen dat alle verschillende onderdelen just-in-time bij de juiste werkcel aankomen. Hiervoor hebben we ook de indeling van de werkcellen onder de loep genomen. Zo kwamen we er achter dat er veel buffers en verzamelplekken in het proces zaten voor het samen laten komen van deze onderdelen in hun assemblies. Dankzij een nieuw gevormde ‘verzamelcel’ zullen de lasonderdelen voortaan worden verzameld en vervolgens als kant-en-klare kits naar Lassen doorgestuurd. Hierdoor zal de WIP drastisch verminderen. Als gevolg hiervan zullen ook de doorlooptijden verbeteren en daarmee de leverbetrouwbaarheid toenemen.

PROPOS en Trumpf: naadloze aansluiting lasersnijden op de planning

Om voor een nog strakkere planning en meer flow te gaan, hebben we PROPOS bovendien gekoppeld aan moderne Trumpf software, voor het aansturen van Nesting en Uitrapen. Dit gaat er bij We-Metal voor zorgen dat ook de lasersnij- en ponsmachines naadloos op de PROPOS planning aansluiten. PROPOS kan er zo voor zorgen dat ze een nog betere plaatoptimalisatie hebben (minimale scrap) en just-in-time de snijonderdelen toeleveren aan de andere cellen.

propos we-metal lassen lasersnijden

Continu verbeteren met PROPOS Custom Apps

Met deze slimme integraties van PROPOS gaat We-Metal voor een betere flow van hun complexe productiestromen, een kortere doorlooptijd en minder WIP. Daarnaast hebben we nog meer grote plannen voor een tweede en derde fase na de implementatie. Zo willen we o.a. de kwaliteitscontrole te verbeteren en diverse processen automatiseren met onze Custom Apps. We kijken daarom uit naar een succesvolle toepassing van de mogelijkheden van PROPOS bij We-Metal, op naar nog meer succes!

metaal propos we-metal lassen lasersnijden
De volautomatische productieplanning van PROPOS zal verschillende complexe productiestromen just-in-time samen laten komen.

Nieuwe PROPOS koppeling Plan-de-CAMpagne

Dankzij de standaardkoppeling die PROPOS heeft voor veel ERP systemen kunnen veel van onze klanten al binnen 3 maanden live. Voor We-Metal hebben we er echter voor gekozen om de koppeling met hun ERP-systeem Plan-de-CAMpagne helemaal opnieuw te schrijven. Hierdoor is de koppeling nóg beter geworden, wat meer mogelijkheden geeft voor de toekomst.

propos shop floor control met Plan-de-CAM-pagne
Plan-de-CAMpagne

Over We-Metal

www.we-metal.com/nl


Meer implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Hierin lees je alles over de keuze van Packo Inox voor Lean, QRM én PROPOS en de indrukwekkende resultaten die het metaalbedrijf in korte tijd heeft behaald.

propos packo inox shop floor control qrm lean
‘DE WIP IS NIHIL, DE VLOEREN ZIJN LEEG EN DE OMZET WAS NOG NOOIT ZO HOOG’

LEES MEER

Meer metaalindustrie?

PMC is al ruim 30 jaar een begrip in de metaalindustrie van West-Vlaanderen. Geconfronteerd met de crisis van een aantal jaar geleden, gooide Jan Pauwels, Managing Director, het roer om van grote productieaantallen naar kleinere aantallen met een grotere variëteit. Dat vereiste echter een andere denkwijze én inrichting van het logistiek proces. Met behulp van QRM en PROPOS shop floor control, data inzichten en digitale integraties (o.a. digitale werktekeningen) ontwikkelt het bedrijf zich nu als exclusieve job shop voor Pattyn naar een Factory of the Future. “Ik denk dat dat voor onze Belgische en Nederlandse bedrijven de enige manier is om te overleven, door slimmer te werken.”

Het resultaat was een inspirerende case.

LIVE bij We-Metal: meer flow in complexe productie stromen -

Laatste nieuws

propos qrm shop floor control

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.