Nooteboom kiest voor QRM én PROPOS

Vorige week zijn wij LIVE gegaan bij Nooteboom, in de jobshop van Nooteboom Components, waar onderdelen voor trailers worden geproduceerd in voornamelijk kleine series met een hoge variatie. 

Hun keuze voor PROPOS maakt onderdeel uit van hun grotere visie om te blijven innoveren en optimaliseren in kwaliteit en efficiency. Door niet op de lauweren te rusten, maar zichzelf proactief uit te blijven dagen. Zo combineert het bedrijf state-of-the-art machinery met geavanceerde software. Met PROPOS wilt Nooteboom onder meer de doorlooptijden verkorten en de WIP terugbrengen.

“Our new parts production department operates following the Quick Response Manufacturing method. This means we’re moving further away from more traditional static planning, to a dynamic process, that enables us to respond immediately when demand changes.”

De implementatie en de koppeling met het ERP-systeem Navision verliep bijzonder snel, dankzij de uitstekende samenwerking van het IT-team van Nooteboom. Het personeel reageerde enthousiast op PROPOS. Omdat de afdeling enorm veel kleine productieorders heeft, zal PROPOS direct meer inzicht creëren. 

Ter ere van de oprichting van het nieuwe bedrijfsonderdeel, dat volledig is ingericht volgens de Quick Response Manufacturing methode, maakte het bedrijf een inspirerende video. Maak kennis met Nooteboom Components!

Meer lezen over dit innovatieve initiatief?

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on email
E-mail naar een collega

Verder lezen: