Paneltim nv: make to order productie met PROPOS

Welkom Paneltim nv uit Lichtervelde! Paneltim nv produceert kwalitatieve kunststof sandwichpanelen voor de agro-, industrie- en hygiënesector in België, Europa en ver daarbuiten. Met PROPOS wil het bedrijf een verbeterslag maken op het gebied van Quick Response Manufacturing. Zo switchen ze van make-to-stock naar make-to-order, zodat ze met PROPOS voorraden en onderhanden werk kunnen verminderen.

Even voorstellen… Paneltim nv

In dit bedrijf wordt elke dag met veel plezier gewerkt aan kunststof panelen die licht, sterk en hygiënisch zijn met een brede toepasbaarheid. Van dierenhuisvesting tot warmtewisselaars, luchtkanalen tot zwembaden en boarding bij je favoriete voetbalclub. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo bouwde Schönhammer in Duitsland een chemische luchtwasser met Paneltim panelen, zie je de panelen in de kalverboxen van Vervaeke en gebruikte Plastvo Oy in Finland de panelen om een container te bouwen die even sterk is als een zeecontainer, maar lichter van gewicht. En staan er in Australië 21 Paneltim tanks voor de huisvesting van kreeften.

Paneltim nv: make to order productie met PROPOS -

Planningssoftware voor maatwerk productie

Paneltim is wereldwijd expert in de ontwikkeling, productie en verkoop van kunststof panelen uit thermoplastische kunststoffen Polypropyleen copolymeer (PP copo) of uit high density Polyethyleen (HDPE). Het productieproces begint bij de afdeling Spuitgieten. Dit gebeurt met vier geautomatiseerde spuitgietmachines, variërend van 1600 tot 4000 ton sluitkracht, één van de grootste spuitgietmachines in Europa. Na het spuitgieten worden er veel materialen op voorraad gelegd, maar gaan er ook veel opdrachten eerst nog over de ‘Specials’ afdeling met onder meer CNC freesmachines en gerobotiseerde lasmachines. In deze afdeling volgen bewerkingen als zagen, draaien, frezen, spiegellassen, etc. Daar worden de standaard materialen uit de voorraad aangepast naar de specifieke wensen van de klant. PROPOS gaat deze planning volautomatisch overnemen en maakt het hele productieproces inzichtelijk middels realtime monitoring.

Duurzame productie met 100% recyclebare materialen

Paneltim nv werkt voortdurend aan de aanpassing en verbetering van hun processen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo installeerden ze onlangs 2300 zonnepanelen op het dak van hun productiehallen en wisten ze de CO2-uitstoot per paneel per vrachtwagen met 8% te verminderen door hun 44-tons vrachtwagens anders te laden, waardoor er meer panelen op 1 vrachtwagen passen. Ook het hele productieproces zelf draagt bij aan een duurzame ontwikkeling en werkt volgens het ‘Cradle to Cradle’ principe. De panelen zijn 100% recyclebaar door de gebruikte grondstof en de gesloten structuur die interne vervuiling voorkomt. De helft van alle panelen die Paneltim nv produceert, worden zelf ook al gemaakt van gerecyclede materialen.

Paneltim nv: make to order productie met PROPOS -

Made to order leveren door verbeterde inzet van QRM

Paneltim wil met PROPOS een verbeterslag maken op gebied van Quick Response Manufacturing (QRM). Net als het bekende Lean Manufacturing helpt QRM om het productieproces te stroomlijnen, bij deze aanpak specifiek toegespitst op maakwerkbedrijven met veel variatie in productie en wisselende aantallen. Hiervoor zal Paneltim ook op enkele plaatsen de inrichting van hun ERP en de werkwijze aanpassen. Zo gaan ze switchen van make-to-stock naar make-to-order, zodat ze met PROPOS hun voorraden en onderhanden werk kunnen verminderen.

Koppeling met AX 2012

PROPOS wordt bij Paneltim gekoppeld aan het ERP systeem MSDynamics AX 2012. Paneltim ontwikkelt de koppeling in eigen beheer, te beginnen met in fase 1 de 1-wegkoppeling en gevolgd door de 2-wegkoppeling in fase 2. Naast de standaard PROPOS functionaliteiten gaan zij gebruik maken van de modules Medewerker Registratie en Geproduceerde Aantallen. Met medewerker registratie krijgen zij grip op productie door de aanwezigheid en bezigheden van het personeel sluitend te krijgen. Ook willen ze hiermee de werkelijke productietijden op orders beter inzichtelijk krijgen. De module geproduceerde aantallen gaan zij gebruiken om geproduceerde aantallen en scrap bij te houden. Wij zijn enthousiast om nog meer flow te brengen in deze bijzondere, duurzame productie!

Meer Paneltim nv?

Maak kennis met Paneltim nv:

https://www.paneltim.com/nl

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.