Met PROPOS SMART op weg naar Factory of the Future

Komende donderdag 26 september organiseren Agoria en Lean Lead samen hét evenement voor QRM, LEAN en SMART Excellence, de Smart Production Day in Antwerpen. Middels inspirerende cases laten verschillende ‘best practice’ bedrijven en ‘lean speed cases’ zien hoe bedrijven succesvol kunnen transformeren naar een Factory of the Future. PROPOS vertolkt hierbij een bijzondere rol op het volledig uitverkochte event. 

Namens BOSCH Scharnieren is Fried Kaanen uitgenodigd als best practice spreker. Als pionier in QRM, zal Kaanen de ervaringen van BOSCH delen over de implementatie hiervan. Bovendien gaat hij dieper in op de manier van werken met PROPOS als shop floor control, en de digitale versie van POLCA die PROPOS biedt. Het centrale thema van zijn case: doorlooptijdverkorting bij een stappenproductie.

Daarnaast is Julian Stark namens PROPOS ook aanwezig met een stand met demo uitleg over PROPOS. Bent u op het event aanwezig? Dan verwelkomen wij u graag met een uitleg over de QRM-functionaliteiten die PROPOS biedt. Uiteraard bespreken wij ook graag wat PROPOS voor uw bedrijf kan betekenen, op weg naar een Factory of the Future.

BOSCH Scharnieren als hoofdspreker op de SMART Production Day

“BOSCH Scharnieren ontwerpt en produceert metalen maatwerk scharnieren voor de industrie. Het bedrijf uit Doetinchem is gespecialiseerd in klantspecifiek maatwerk in kleinere series. Sinds 2007 zijn ze een van de eerste referenties van de procesmethode Quick Response Manufacturing (QRM) in de Benelux. De filosofie van QRM is gericht op het verkorten van de integrale doorlooptijd bij alle productie- en kantoorwerkzaamheden. Met POLCA, werd eerst een kleurensysteem geïmplementeerd om de QRM werkwijze visueel in kaart te brengen en de stroom van productieorders tussen de cellen op de werkvloer te beperken. Vervolgens heeft men deze werking gedigitaliseerd met Propos een software pakket dat als shop floor control systeem ingevoerd werd om het gehele proces van order tot scharnier te besturen. 

Op deze wijze wordt de doorlooptijd geoptimaliseerd en de levertijden verkort. Deze innovatieve aanpak op basis van de QRM filosofie resulteert in lage voorraden, korte levertijden , kwalitatieve producten en efficiënt teamwerk. De resultaten liegen er niet om; ze zijn van 250 klanten naar 600 op jaarbasis gegaan; het aandeel export is van 15% naar meer dan 60% gestegen en de duurzame inzetbaarheid door zelfsturende teams leverde ze ook nog een plek op in de landelijke top 3 van ‘Elke-dag-beter’-bedrijven.”

smart production day propos

Verder lezen

Meer weten over het evenement? Lees hier meer over SMART op weg naar Factory of the Future

Recent spraken wij met Jan Pauwels, managing director van PMC over zijn drive uit te groeien tot een Factory of the Future. Het resultaat was een openhartig interview over zijn weg ‘Van Crisis tot QRM’.

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on email
E-mail naar een collega

Laat een reactie achter

Direct contact
close slider

QRM productieplanning

Support of een vraag?
Bel ons nu:
(+31) (0) 850 479 865

Of laat hier uw gegevens achter.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.