Met PROPOS SMART op weg naar Factory of the Future

Komende donderdag 26 september organiseren Agoria en Lean Lead samen hét evenement voor QRM, LEAN en SMART Excellence, de Smart Production Day in Antwerpen. Middels inspirerende cases laten verschillende ‘best practice’ bedrijven en ‘lean speed cases’ zien hoe bedrijven succesvol kunnen transformeren naar een Factory of the Future. PROPOS vertolkt hierbij een bijzondere rol op het volledig uitverkochte event. 

Namens BOSCH Scharnieren is Fried Kaanen uitgenodigd als best practice spreker. Als pionier in QRM, zal Kaanen de ervaringen van BOSCH delen over de implementatie hiervan. Bovendien gaat hij dieper in op de manier van werken met PROPOS als shop floor control, en de digitale versie van POLCA die PROPOS biedt. Het centrale thema van zijn case: doorlooptijdverkorting bij een stappenproductie.

Daarnaast is Julian Stark namens PROPOS ook aanwezig met een stand met demo uitleg over PROPOS. Bent u op het event aanwezig? Dan verwelkomen wij u graag met een uitleg over de QRM-functionaliteiten die PROPOS biedt. Uiteraard bespreken wij ook graag wat PROPOS voor uw bedrijf kan betekenen, op weg naar een Factory of the Future.

BOSCH Scharnieren als hoofdspreker op de SMART Production Day

“BOSCH Scharnieren ontwerpt en produceert metalen maatwerk scharnieren voor de industrie. Het bedrijf uit Doetinchem is gespecialiseerd in klantspecifiek maatwerk in kleinere series. Sinds 2007 zijn ze een van de eerste referenties van de procesmethode Quick Response Manufacturing (QRM) in de Benelux. De filosofie van QRM is gericht op het verkorten van de integrale doorlooptijd bij alle productie- en kantoorwerkzaamheden. Met POLCA, werd eerst een kleurensysteem geïmplementeerd om de QRM werkwijze visueel in kaart te brengen en de stroom van productieorders tussen de cellen op de werkvloer te beperken. Vervolgens heeft men deze werking gedigitaliseerd met Propos een software pakket dat als shop floor control systeem ingevoerd werd om het gehele proces van order tot scharnier te besturen. 

Op deze wijze wordt de doorlooptijd geoptimaliseerd en de levertijden verkort. Deze innovatieve aanpak op basis van de QRM filosofie resulteert in lage voorraden, korte levertijden , kwalitatieve producten en efficiënt teamwerk. De resultaten liegen er niet om; ze zijn van 250 klanten naar 600 op jaarbasis gegaan; het aandeel export is van 15% naar meer dan 60% gestegen en de duurzame inzetbaarheid door zelfsturende teams leverde ze ook nog een plek op in de landelijke top 3 van ‘Elke-dag-beter’-bedrijven.”

smart production day propos

Verder lezen

Meer weten over het evenement? Lees hier meer over SMART op weg naar Factory of the Future

Recent spraken wij met Jan Pauwels, managing director van PMC over zijn drive uit te groeien tot een Factory of the Future. Het resultaat was een openhartig interview over zijn weg ‘Van Crisis tot QRM’.

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.