PROPOS op MES-event voor KMO-bedrijven

Vandaag waren wij als spreker te gast op het MES4SME event in Waregem. Het evenement is de aftrap van een 3-jarig project van de Universiteit van Gent gericht op productiesoftware/ MES systemen voor KMO-bedrijven (MKB). Wij zijn een van de kennispartners van dit project.

Het event, o.a. gesponsord door de Belgische overheid, richt zich tot KMO productiebedrijven uit allerlei sectoren die de stap willen zetten naar het invoeren van productiesoftware. Vaak hebben deze, mede door specifieke eisen (grote productvariatie, kleine aantallen, grote flexibiliteit), onvoldoende zicht op de mogelijkheden ervan of ze slagen er niet in om dit kostenefficiënt en laagdrempelig op te zetten. Het doel is daarom om makkelijk inzichtelijk te krijgen welke MES-systemen er zijn op het gebied van o.a. Planning, Track&Tracing en Kwaliteit.

Naast inzichten over de werking en mogelijkheden van MES-systemen kregen de bezoekers ook heel wat industriële succesverhalen te horen en te zien. Extra bijzonder aan het event, was dat niet alleen de software-aanbieders hun cases presenteerden. Ook de potentiële eindgebruikers kregen de mogelijkheid om hun huidige problematiek aan de toeschouwers voor te leggen, in de hoop dat er ergens in het publiek iemand zit die een softwareoplossing voor hem kan bieden.

PROPOS op MES-event voor KMO-bedrijven -

Kooima company: Van Lean naar QRM

In zijn presentatie zette Julian Stark de bedrijfscase van Kooima Company uiteen, een bewerkingsbedrijf dat met behulp van PROPOS de transitie maakte van Lean naar QRM. Deze case was eerder te zien op het internationale QRM-congres. Deze is hier nogmaals te bekijken:

Meer MES en VLAIO?

Bekijk hier de website van het project: MES4SME Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin

mes mes4sme vlaio

Wat is MES?

“Een Manufacturing Execution System (MES) is productiesoftware om de efficiëntie en transparantie van een productieproces te optimaliseren. Omdat MES-projecten vroeger vaak te generiek, duur en onvoldoende flexibel waren, lieten veel bedrijven de MES 3.0-trein aan zich voorbij gaan. En dat is jammer, want om competitief te blijven, hebben bedrijven nood aan betrouwbare, flexibele en schaalbare productiesoftware.

Kant-en-klare en betaalbare tools met genoeg dataopslag en rekencapaciteit zijn momenteel beschikbaar en bieden bedrijven de mogelijkheid om snel, pijnloos én voordelig de sprong te maken naar de vierde industriële revolutie. De VLAIO proeftuin informeert, adviseert en begeleidt kmo’s bij hun MES 4.0-traject.”

Lees meer: MES4SME Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.