PROPOS op online MES-event voor KMO-bedrijven – bekijk de replay!

Fried Kaanen zal namens PROPOS als spreker te gast op een MES4SME webinar van de Universiteit van Gent. Het webinar is onderdeel van een project van de Universiteit van Gent gericht op productiesoftware/ MES systemen voor KMO-bedrijven (MKB). Wij zijn een van de kennispartners van dit project. Het webinar ‘Optimaal aansturen en opvolgen van uw shop floor activiteitenbegint op donderdag 1 juli om 9.00 en duurt tot 10.30. PROPOS heeft de eer om het evenement af te trappen! Update: de replay is nu te bekijken!

PROPOS op online MES-event voor KMO-bedrijven - bekijk de replay! -
Webinar 1 juli: bekijk de replay hier! Vanaf 21.00-42.10 komt PROPOS aan bod.

Productiesoftware als oplossing voor complexe productieplanning

Het project, dat o.a. gesponsord wordt door de Belgische overheid, richt zich tot KMO productiebedrijven uit allerlei sectoren die de stap willen zetten naar het optimaliseren van productieprocessen door het invoeren van productiesoftware. Voor bedrijven met een stappenproductie kan productieplanning complex zijn. Realiseren van de gevraagde levertijd is voor veel bedrijven een probleem. Vaak hebben deze bedrijven te weinig overzicht over de mogelijkheden dit probleem op te lossen. Dit komt gedeeltelijk door de specifieke eisen waar bedrijven mee te maken hebben (grote productvariatie, kleine aantallen, grote flexibiliteit), maar ook omdat er onvoldoende zicht is hoe dit kostenefficiënt en laagdrempelig op te zetten.

Flexibel produceren met shop floor control (MES)

Zelf vertelt het project hierover het volgende: “De stap naar productie ondersteunende software (of typisch gekend als MES) kan uitdagend zijn,  zeker als u daarvan dezelfde flexibiliteit verwacht als van uw productieomgeving. De MES4SME proeftuin ondersteunt kmo’s om deze uitdagingen aan te pakken. Welke oplossingen bestaan er vandaag om uw shop floor activiteiten optimaal te schedulen en de voortgang daarvan op te volgen? Hoe kan u best omgaan met onvoorziene omstandigheden zoals machinestilstanden, spoedorders, …?”

Wat doet een MES?

Een Manufacturing Execution System (MES) is productiesoftware om de efficiëntie en transparantie van een productieproces te optimaliseren. Typische functionaliteiten die hiertoe behoren zijn: scheduling, tracking & tracing, productie rapportering, digitale werkinstructies, knowledge management, materiaal- en taakregistraties, automatische datacollectie, enz.

– Project Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin
PROPOS op online MES-event voor KMO-bedrijven - bekijk de replay! -

Het antwoord op flexibel produceren: PROPOS, méér dan een MES

PROPOS valt ook onder de groep van Manufacturing Execution Systems (MES). Op basis van de principes van QRM en dankzij een volautomatische planning lost PROPOS software planningsproblemen op, komen orders op tijd, worden levertijden korter en uw klanten tevreden. Maar PROPOS gaat nog veel verder dan enkel volautomatisch plannen. De kracht van PROPOS ligt in de focus op flow, door uw productieorders actief te monitoren en bij te sturen waar nodig. Dit vindt u in geen enkel ander MES systeem.

Daarnaast maakt PROPOS de belangrijkste informatie visueel op het juiste moment. Waar andere MES zich vaak richten op maakspecificaties focust PROPOS zich op meer flow, kortere doorlooptijden en visuele indicaties voor optimaal gebruiksgemak. Dankzij waardevolle data inzichten in het productieproces kunt u bovendien heel gericht verder werken aan continue verbetering.

PROPOS op online MES-event voor KMO-bedrijven - bekijk de replay! -

Meer weten? Maak kennis op het webinar

Bent u als KMO/SME maakbedrijf op zoek naar een efficiënte, gebruiksvriendelijke en flexibele manier om uw shop floor activiteiten te plannen en real-time te monitoren en op te volgen? Schrijf u in voor het webinar en laat u inspireren door enkele succesverhalen van deskundigen in de branche! Tijdens het webinar brengen diverse gastsprekers hun visie op wat een goede scheduling tool maakt. Verschillende richtlijnen en casestudies zullen u inspireren om het implementatietraject sneller en goedkoper af te leggen.

Webinar: Optimaal aansturen en opvolgen van uw shop floor activiteiten

Meldt u nu gratis aan! Het webinar begint op donderdag 1 juli om 9.00 en duurt tot 10.30. PROPOS heeft de eer om het evenement af te trappen!

Update: het webinar is nu als replay te bekijken!

U kunt nu de replay hier bekijken. Vanaf 21.00-42.10 krijgt u alle ins en outs te horen over de mogelijkheden van PROPOS shop floor control.

PROPOS op online MES-event voor KMO-bedrijven - bekijk de replay! -
U kunt nu de replay hier bekijken. Vanaf 21.00-42.10 komt PROPOS aan bod.

Doel van het Project

Het project biedt kmo’s een overzicht van beschikbare MES 4.0-technologie en helpen hen bij het inschatten van de kosten en baten. De VLAIO proeftuin informeert, adviseert en begeleidt kmo’s bij hun MES 4.0-traject.

Bekijk hier de website van het project: MES4SME Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin

mes mes4sme vlaio

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.