Shop floor control voor Ridder iQ: flexibel produceren

Bij PROPOS hebben we de laatste tijd hard gewerkt aan een standaardkoppeling met Ridder IQ. Het ERP systeem van Ridder Data Systems is uitermate geschikt voor productiebedrijven die snel, flexibel en betrouwbaar productieorders willen aanmaken en verwerken. PROPOS plant de productieorders vanuit Ridder volautomatisch, stuurt de werkvloer aan en optimaliseert de productieprocessen. Samen vormen PROPOS en Ridder iQ daarom een ideale combinatie. Niet voor niets kozen diverse productiebedrijven recent voor de combinatie PROPOS en Ridder!

Shop floor control voor Ridder iQ: flexibel produceren -
PROPOS shop floor control en Ridder iQ zorgen samen voor flexibel produceren

Ridder iQ: ERP voor complexe productieorders

Ridder iQ is het ERP systeem van Ridder Data Systems. Het pakket is bij uitstek geschikt voor productiebedrijven die snel, flexibel en betrouwbaar productieorders willen aanmaken en verwerken. Zo kunnen maakbedrijven met Ridder makkelijk eigen dashboards maken en is het ERP systeem sterk in het maken van samenstellingsorders. Bij uitstek geschikt voor machinefabrieken en metaal- en plaatverwerkende bedrijven met een productie met veel variatie. Onze klanten die met Ridder werken hebben vaak complexe orders waar zelfs de suborders ook weer eigen suborders kunnen hebben. Met zoveel variatie en samenstellingen is het fijn om op een duidelijk systeem te kunnen vertrouwen!

Volautomatische productieplanning: óók van samenstellingen

Maar zelfs met een flexibel ERP systeem kan het plannen en aansturen toch nog een hele opgave blijven. Daarom vormt PROPOS een krachtige aanvulling op Ridder iQ. Waar het ERP systeem stopt, gaat PROPOS verder. PROPOS leest de orders rechtstreeks vanuit Ridder in, plant deze volautomatisch volgens de optimale route, stuurt de werkvloer aan, monitort de voortgang en helpt uw productieproces verder te optimaliseren dankzij waardevolle data inzichten. Zo is het met PROPOS mogelijk om ook de samenstellingen goed en realistisch te plannen.

Shop floor control voor Ridder iQ: flexibel produceren -

Snel live met shop floor control dankzij standaardkoppeling

De laatste tijd hebben wij daarom hard gewerkt aan een standaardkoppeling voor Ridder iQ. Dit zorgt ervoor dat productiebedrijven met Ridder als ERP systeem snel live kunnen met shop floor control. Omdat PROPOS eigen Ridder iQ specialisten in huis heeft, kunnen wij u klantspecifiek adviseren over de beste inrichting van Ridder en de communicatie tussen Ridder en PROPOS. Zo maken veel van onze klanten gebruik van een real-time 2-wegkoppeling die data terugschrijft naar Ridder voor een verdere optimalisatie, bijvoorbeeld voor medewerkerklokkingen en geproduceerde aantallen.

Met de standaardkoppeling kan een PROPOS implementatie sneller en toch zorgvuldiger verlopen. Veel van onze klanten konden al binnen 3 maanden live en plukken nu al de vruchten van die snelle livegang. Daarnaast maakt het de investering een stuk aantrekkelijker.

Deze klanten werken al met de standaardkoppeling van PROPOS met Ridder iQ

Shop floor control voor Ridder iQ: flexibel produceren -
Shop floor control voor Ridder iQ: flexibel produceren -

Inzicht in bottlenecks en kortere doorlooptijden bij Nuclear Fields

Met PROPOS heeft Nuclear Fields inzicht in waar bottlenecks ontstaan, zodat ze hier ruim van tevoren op in kunnen spelen met de personeelsbezetting. Daarnaast vermindert PROPOS het onderhanden werk, verbetert het de doorstroom én verkort het de doorlooptijden. Door de vele variatie in de productie van het bedrijf was de optimale werkvolgorde niet altijd even duidelijk in de planning. De werkvloer reageerde daarom enthousiast op PROPOS: zij zijn vooral erg blij eindelijk een planning te hebben die duidelijk de optimale werkvolgorde laat zien.

propos live nuclear fields minder bottlenecks

Meer flow in productie en snelle levertijden bij Drameco

Dankzij de korte lijnen in het bedrijf en hun flexibele instelling had Drameco al korte levertijden voor hun vele verschillende producten. Met PROPOS hebben zij echter de volgende stap genomen om die levertijden nog beter te borgen én verder in te korten. Bovendien zal dit met meer flow in de productie gebeuren, omdat PROPOS voor al hun verschillende producten de optimale route berekent en de orders op de vloer aanstuurt.

“Drameco kiest voor PROPOS software. Dit helpt ons om de levertijden nog verder in te korten door de flow in de productie te verbeteren en zo de leverbetrouwbaarheid te optimaliseren. Zo maken wij nog meer mogelijk in metaal. Wij verheugen ons op de samenwerking.”

Shop floor control voor Ridder iQ: flexibel produceren -

Meer weten?

Meer weten? Neem contact met ons op zodat wij u kunnen informeren over alle mogelijkheden. Mail ons via info@propos-software.nl of bel ons op +31 (0)85 047 9865.

propos shop floor control met RidderIQ
Ridder iQ en PROPOS: een krachtige combinatie
Shop floor control voor Ridder iQ: flexibel produceren -

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.