LIVE bij Snijtech: minder bottlenecks met QRM en POLCA

Deze week is PROPOS live gegaan bij Snijtech uit Joure! Dit full service snijbedrijf verwerkt aluminium, staal en RVS tot maatwerkonderdelen voor verschillende constructies en is prominent toeleverancier voor de Nederlandse jacht- en scheepsbouwbranche. Niet voor niets kwam het bedrijf al eens voor in Discovery Channel’s Superyachts. Met PROPOS wil Snijtech de bottlenecks van hun high-mix low-volume productie verminderen. QRM principes zoals capaciteit plannen op 80 procent en digital POLCA gaan hier enorm bij helpen!

High-mix low-volume: bottlenecks

Met 25 jaar ervaring is Snijtech met recht prominent toeleverancier van de Nederlandse jacht- en scheepsbouwbranche. Inmiddels is het bedrijf inmiddels co-maker voor een groot aantal Nederlandse en buitenlandse jachtbouwers. Van kleine visboten tot megajachten. Hun uitgebreide mogelijkheden zorgen voor een high-mix low-volume productie, waardoor bepaalde cellen te maken krijgen met bottlenecks. Door hun stormachtige groei in de laatste jaren waren zij op zoek naar een manier om hun productieproces te optimaliseren.

propos snijtech qrm
High-mix low-volume productie bij Snijtech

QRM: capaciteit plannen op 80 procent

Snijtech wil grote stappen zetten op het gebied van QRM, en dan met name door te plannen op 80 procent van de capaciteit. De volautomatische planning van PROPOS gaat hier dus al enorm bij helpen. Snijtech heeft een typische high-mix low-volume productie en daarom is er sprake van floating bottlenecks. Allereerst zal PROPOS daarom orde en structuur creëren door enkel te plannen volgens de QRM principes, die al automatisch is ons shop floor control systeem zitten.

propos bij snijtech
De volautomatische productieplanning van PROPOS zal op basis van QRM principes meer orde en structuur creëren voor een optimale flow.

Digital Polca

Over enkele maanden zal Snijtech ook gebruik gaan maken van de module Digital POLCA om actief de WIP te gaan verlagen. Dit zal als voordeel hebben dat de doorlooptijden nog verder afnemen en er meer ruimte beschikbaar zal komen op de werkvloer.

propos digital polca
Met PROPOS Digital Polca zal Snijtech de bottlenecks en de WIP aanzienlijk verminderen.

Snelle livegang dankzij koppeling met MKG 

De livegang verliep buitengewoon soepel. Mede dankzij de koppeling die PROPOS met het ERP systeem van MKG had en de gedreven samenwerking. De mensen bij Snijtech, PROPOS en MKG hebben de afgelopen weken perfect werk geleverd om dit mogelijk te maken. Zowel de mensen op de werkvloer als op kantoor hebben nu precies het juiste real time inzicht in de status van alle productieorders en productiecellen (afdelingen). Zij maken nu gebruik van een planning die altijd up to date is. Voor de langere termijn geeft PROPOS bovendien inzicht in waar verbetermogelijkheden liggen. Op naar nog meer succes voor Snijtech!

www.snijtech.nl

Meer Snijtech

Bekijk hier de aflevering van Snijtech in Superyachts!

PROPOS koppeling met het ERP systeem MKG

Wist u dat… Een implementatie vaak slechts zo’n 3 maanden duurt? PROPOS heeft voor de meeste ERP-systemen al een koppeling beschikbaar, wat het proces vergemakkelijkt en versnelt.

Snijtech werkt met het ERP systeem MKG. Omdat PROPOS al een koppeling voor MKG heeft, kan het ERP systeem makkelijker en sneller aan PROPOS gekoppeld worden. De productieorders worden door PROPOS ingelezen uit het ERP-systeem en vervolgens volautomatisch gepland en aangestuurd op de werkvloer. Daarnaast heeft PROPOS meerdere custom integraties beschikbaar om alles uit productieproces te halen.

propos shop floor control met MKG
MKG

Meer implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Hierin lees je alles over de keuze van Packo Inox voor PROPOS en de resultaten die het bedrijf in korte tijd heeft weten te behalen.

propos packo inox shop floor control qrm lean
Packo Inox uit Diksmuide produceert industriële pompen en hygiënische componenten voor de voedingsindustrie. Vrij recent behaalde het bedrijf successen met de eigen Lean variant ‘creating flow’, waarmee zij de doorlooptijden voor de afdeling industriële pompen halveerden. Maar Lean was minder toereikend voor de high-mix low-volume productie van de afdeling hygienic components. Met PROPOS willen ze niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar óók de kennis en kwaliteit borgen: ‘Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

LEES MEER

Meer metaalindustrie?

Wij spraken met Jan Pauwels, managing director van PMC, een begrip in de metaalindustrie in West-Vlaanderen, over zijn drive uit te groeien tot een Factory of the Future, met behulp van PROPOS shop floor control. Het resultaat was een inspirerende case én openhartig interview over zijn weg ‘Van Crisis tot QRM‘.

LIVE bij Snijtech: minder bottlenecks met QRM en POLCA -

Laatste nieuws

propos julian stark lean qrm kooima

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.