Lean, QRM,
Optimal flow.

Lean of QRM? Met PROPOS hoeft u niet te kiezen. Ons shop floor control systeem werkt met speerpunten van lean manufacturing, is gebaseerd op principes van Quick Response Manufacturing (QRM) en past deze automatisch toe. PROPOS is daarom bij uitstek geschikt voor high mix-low volume bedrijven. Onze klanten behoren tot de best practices van de maakindustrie. Laat u inspireren door hun lessen in de toepassing van lean en QRM!

QRM planningssoftware -

PMC

Van Crisis tot QRM

“Wij hebben altijd een toeleveringsactiviteit van grote productieaantallen verzorgd. Dat is waar wij al 30 jaar bekend om stonden en dat deden we goed, totdat we te maken kregen met de crisis. Wij hadden net een zware investering gedaan toen al het werk weg viel – en niet bij één, maar bij álle klanten. Ze wilden nog wel bestellen, maar in plaats van 100 stuks, werden dat er maar 5. Ja, wat doe je dan?”

'Lean of QRM? Neem het beste van beiden'

In de moderne fabriek van Packo heerst er rust op de vloer, boxen en materialen staan op nummer geordend te wachten op de volgende order die in bewerking genomen kan worden, en het gereedschap hangt er symmetrisch geordend bij. Tot voor kort worstelde het bedrijf met haar doorlooptijden en de onvoorspelbaarheid van het productieproces. Met de inzet van Lean én QRM steeg de omzet, de leverbetrouwbaarheid én de rust op de werkvloer. 

QRM planningssoftware -

PACKO INOX

QRM planningssoftware -
QRM planningssoftware -
QRM planningssoftware -

Uitgelicht

‘Wat betreft de flow hebben we geleerd dat de echte touchtijd minimaal is, elke handeling is maar een paar minuten werk. Dus dan is de winst om die leverbetrouwbaarheid en de levertijd in te korten. Dat doe je door alles buiten de touchtijd, de whitespace, zo goed mogelijk te organiseren. De touchtijd staat niet ter discussie, maar daar zitten nog zóveel stappen tussen.’

QRM planningssoftware -

BOSCH Scharnieren

De pionier in QRM en POLCA

BOSCH Scharnieren geldt al jaren als best practice bedrijf op het gebied van procesverbetering. Met de productiefilosofie van Quick Response Manufacturing (QRM) was BOSCH zelfs het eerste maakbedrijf in Nederland dat deze procesverbetermethode omarmde. Met groot succes! Het stelde het bedrijf in staat complex maatwerk van hoge kwaliteit te produceren met korte levertijden. Onderdeel van hun succesvolle implementatie was de ontwikkeling van PROPOS. Ons shop floor control systeem is er op de werkvloer ontwikkeld, in de praktijk, vóór de praktijk!

Why all this waiting time?

Op de Internationale QRM Conferentie van 2019 in Wisconsin, hield onze QRM adviseur Julian Stark een seminar waarin hij vertelt over de succesvolle transitie die Kooima Company, een grote fabrikant in Iowa, maakte van LEAN naar QRM, met een speciale rol voor een digitale versie van POLCA, het verkorten van doorlooptijd en het verhogen van OTD met ongelooflijke resultaten. Hij ging hierbij in op files in productie, onnodige wachttijd en plannen op 80%.

  • Hoe files in uw bedrijf de doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid dramatisch kunnen beïnvloeden;
  • Hoe bedrijven op verschillende manieren “Operationeel Excellent” kunnen worden;
  • Hoe overtollig onderhanden werk leidt tot exploderende doorlooptijden – en hoe u dit kunt oplossen;
  • Een korte uitleg over POLCA en de voordelen van een (unieke) digitale versie, om werkprocessen te reguleren voor een optimale flow;
  • Hoe in slechts een paar maanden tijd doorlooptijden met 40% werden verkort en on time delivery met 12%.
Video afspelen

Kooima Company

propos provan shop floor control factory of the future

Provan

Drie maal Factory of the Future

Bijna 10 jaar geleden koos Provan uit Genk als eerste Belgische klant voor het shop floor control systeem van PROPOS. Een jaar nadat het toeleveringsbedrijf de productie verbeterfilosofie QRM inzette om flexibeler in te kunnen spelen op de klantvraag met kortere levertijden. In 2021 won Provan de award voor ‘Factory of the Future’ voor de derde maal op rij, nadat het de titel Factory of the Future ook al in 2015 en 2018 bemachtigde. Een unieke prestatie! Maar, hoe doen ze het?

Met PROPOS past u lean en QRM al automatisch toe in uw fabriek

Wilt u lean manufacturing of QRM implementeren in uw fabriek? Of past u dit al toe maar wilt u uw productieproces naar een hoger niveau brengen? PROPOS verbetert, versnelt én vergemakkelijkt de toepassing van lean en QRM binnen uw gehele bedrijf. PROPOS werkt met een aantal speerpunten van lean, zoals pullproductie en het verminderen van onderhanden werk, maar gaat uit van de principes van QRM. Zo ondersteunt PROPOS het celdenken en plannen inclusief autorisatiemomenten, en biedt het krachtige tools voor continue verbetering. Denk hierbij aan MCT-maps en analyses van whitespace en blackspace. Lees meer over de kracht van lean en QRM in PROPOS. 

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw productieprocessen te verbeteren met PROPOS? 

QRM planningssoftware -

Lees meer over QRM

propos visueel management werktekening

PROPOS als tool voor visueel kwaliteitsmanagement

Met behulp van PROPOS boekte Packo Inox snel resultaat. Kortere doorlooptijden, minder onderhanden werk en meer rust op de vloer. Maar dat was niet het enige voordeel voor Packo Inox. PROPOS blijkt namelijk ook een belangrijke rol te spelen in het kwaliteitsmanagement binnen Packo Inox. ‘Wij gebruiken PROPOS ook om de kwaliteit te borgen en willen PROPOS meer en meer inzetten voor visueel management op de vloer.’

Lees verder »
propos packo inox shop floor control qrm lean

Packo Inox borgt kennis en kwaliteit met PROPOS

Packo Inox uit Diksmuide produceert industriële pompen en hygiënische componenten voor de voedingsindustrie. Vrij recent behaalde het bedrijf successen met de eigen Lean variant ‘creating flow’, waarmee zij de doorlooptijden voor de afdeling industriële pompen halveerden. Maar Lean was minder toereikend voor de high-mix low-volume productie van de afdeling hygienic components. Met PROPOS willen ze niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar óók de kennis en kwaliteit borgen: ‘Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

Lees verder »
PROPOS qrm corona virus test VS wisconsin

QRM in de slag tegen coronavirus

QRM in de slag tegen het coronavirus? In de VS worden QRM-principes ingezet om te helpen met de ontwikkeling van coronavirus tests. Deze case vormt een interessant succesverhaal voor de procesverbetermethode QRM, in de strijd tegen het coronavirus.

Lees verder »
propos qrm shop floor control

PROPOS op de TechniShow: Bent u klaar voor de toekomst?

Ook in 2020 is PROPOS aanwezig op de TechniShow, dé vakbeurs voor productietechnologie die plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. Gedurende dit evenement wordt u op de hoogte gebracht van de nieuwste innovaties en productietechnologieën middels demo’s, presentaties en workshops. Een uitgelezen kans dus om PROPOS live in actie te zien! Bent u klaar voor de toekomst? U vindt ons in HAL 10 G064. Reserveer uw gratis kaarten hier!

Lees verder »
OTM PROPOS QRM KAIZEN

OTM-Zenith speelt kort op de bal met PROPOS en QRM

In oktober zijn wij met PROPOS LIVE gegaan bij OTM-Zenith. Het bedrijf is Belgisch marktleider in het decoreren en bestickeren van machines, voertuigen en gebouwen. Door kort op de bal te spelen met continue verbetering zoals QRM, wilt het bedrijf die positie verstevigen. Met PROPOS shop floor control willen ze bovendien de leverbetrouwbaarheid verhogen. De eerste data en resultaten zien er goed uit!

Lees verder »
mes4sme mes vlaio propos

PROPOS op MES-event voor KMO-bedrijven

Vandaag waren wij als spreker te gast op het MES4SME event in Waregem. Het evenement is de aftrap van een 3-jarig project van de Universiteit van Gent gericht op productiesoftware/ MES systemen voor KMO-bedrijven (MKB). Wij zijn een van de kennispartners van dit project, en Julian Stark was namen PROPOS aanwezig om de bedrijfscase van Kooima te presenteren.

Lees verder »
propos klantendag qrm rajan suri

QRM, Rajan Suri en interessante cases op de PROPOS klantendag

Wat is QRM? En waarom boekt het zoveel succes? Met die vragen kwamen velen van onze relaties binnen op de PROPOS klantendag 2019. Naast de QRM-nieuwelingen én enthousiastelingen was als eregast aanwezig ook Rajan Suri, de grondlegger van QRM. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en de nieuwste QRM functies van PROPOS werden de genodigden op de hoogte gebracht van alles wat je wilt weten van QRM.

Lees verder »
PROVAN PROPOS Factory of the future agoria

Hoe word je drie keer op rij Factory of the Future?

Hoe word je een Factory of the Future? En hoe blijf je dat? Aan de top komen is één, er blijven is een tweede. Provan, een metaalbewerkingsbedrijf uit Genk is al jaren een innovatieve toeleverancier binnen de metaalwereld. Recent werd het bedrijf door Agoria in de spotlights gezet, het bedrijf was niet alleen de eerste om de Factory of the Future award te winnen in 2015, het afgelopen jaar wist het de award tevens te prolongeren. Waar ligt het succes? Welk advies geven zij andere bedrijven? En waar zijn zij het meeste trots op? Een overzicht.

Lees verder »
filame kiest voor propos qrm shop floor control

LIVE bij Filame!

Vandaag zijn wij LIVE gegaan bij Filame uit Nivelles! Filame heeft een gevarieerde productie door te leveren van stukwerk tot grote series voor tal van sectoren in de industrie. Het is daarom niet zo vreemd dat het gekozen heeft voor QRM als werkwijze met de hulp van het shop floor control systeem van PROPOS.

Lees verder »
propos provan factory of the future qrm

Factory of the Future Provan: ‘Trots op PROPOS’

Provan is één van de pioniers van de Factory of the Future. Het heeft daarom heel wat zelf moeten uitvinden en leren. wat duidelijk was, is dat het bedrijf écht Champions league wilde gaan spelen. Maar hoe doe je dat? En eenmaal aan de top, hoe blijf je daar? In een inspirerend artikel van Agoria leggen zij uit hoe zij met behulp van QRM en PROPOS Factory of the Future zijn geworden én gebleven.

Lees verder »
smart production day propos

Met PROPOS SMART op weg naar Factory of the Future

Komende donderdag 26 september organiseren Agoria en Lean Lead samen hét evenement voor QRM, LEAN en SMART Excellence, de Smart Production Day in Antwerpen. Middels inspirerende cases laten verschillende ‘best practice’ bedrijven en ‘lean speed cases’ zien hoe bedrijven succesvol kunnen transformeren naar een Factory of the Future. PROPOS vertolkt hierbij een bijzondere rol op het volledig uitverkochte event.

Lees verder »
QRM planningssoftware -

PROPOS proved QRM right at Kooima Company

By Julian Stark, Quick Responsive Manufacturing advisor   Picture what happens when you utilize the interstate at a 100 percent capacity. You have a traffic jam! In a traffic jam your speed goes down (sometimes you’re even standing still) and if you would measure the output at a certain point,

Lees verder »
QRM conferentie 2019, POLCA, USA

Let’s Polca!

Amerika here we come, again! Robert en Julian zullen deze zomer als gastspreker aanwezig zijn op de Internationale QRM Conferentie 2019 in Madison, Wisconsin die van 24 tot 26 juni plaatsvindt. Op 25 juni bespreken ze samen met QRM-grondlegger Rajan Suri het concept van POLCA, en natuurlijk de digitale variant

Lees verder »
QRM planning software

Wibio verhoogt productiviteit met 40%

Sinds de implementatie van QRM heeft Wibio (voormalig Garsy NV) mooie resultaten weten te boeken met QRM en de implementatie van PROPOS software. QRM principes en PROPOS Met name de make-to-order en make-to-measure producten hadden een langere doorlooptijd. De implementatie van PROPOS en aansluitende QRM-technieken zorgden ervoor dat doorlooptijden omlaag gingen,

Lees verder »
QRM planningssoftware -

Downing Industries werkte onbewust al met productiecellen

Eigenlijk werkte Downing Industries, een Amerikaans metaalbewerkingsbedrijf, al met een quick-responsive cell voordat ze het zelf door hadden. Zij hadden een aantal specifieke taken gegroepeerd en zagen dat deze afdeling bijzonder productief was. Ze wisten echter nog niet hoe dit concept toe te passen op de rest van de fabriek.

Lees verder »
QRM planningssoftware -

Wat is QRM? – het Hoe en Waarom

QRM is ontwikkeld als logistieke verbetermethode die beter aansloot op de grote variëteit waar jobshops en High variety, Low volume producties mee te maken hebben. Het draait er bij QRM om dat de productiecellen (QRC’s) als het ware gaan functioneren als eigen mini-bedrijfjes die één marktsegment bedienen, om te zorgen

Lees verder »
20 jaar QRM

20 Jaar QRM

Quick Response Manufacturing (QRM) bestaat 20 jaar! Dat was voor dhr. Van Ede, hoofdredacteur bij Procesverbeteren.nl, reden om de balans op te maken. Wat is nu eigenlijk de meerwaarde en wat bepaalt de slagingskans? QRM is net als het veel bekendere Lean Manufacturing een manier om het productieproces te optimaliseren.

Lees verder »
QRM planningssoftware -

Productieplanning en procesverbetering

PROPOS software is een uniek systeem voor de planning en de aansturing van productieomgevingen met een stappenproductie (discrete productie). Dat is dus een groot deel van de Nederlandse en Belgische maakindustrie. PROPOS zorgt voor de productieplanning, het begeleidt orders stap voor stap op de werkvloer en het bewaakt afgesproken levertijden.

Lees verder »

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Stel uw vraag

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.