Slim vooruit met shop floor control

PROPOS was volop in beweging in 2020. Onze klanten hebben gemerkt dat PROPOS in combinatie met thuiswerken een perfecte oplossing is en wilden daarom zo snel mogelijk live met shop floor control en realtime monitoring. Het afgelopen jaar hebben we mooie klanten mogen verwelkomen en de functionaliteit van PROPOS nog verder verbeterd met nieuwe mogelijkheden die onze klanten in staat stellen nog sneller, betrouwbaarder en met minder overhead te leveren. We kijken dus vol vertrouwen naar 2021 en verwelkomen ook uw bedrijf graag als klant!

Snel live met shop floor control

Ondanks de onverwachte wending in het voorjaar stond 2020 voor ons bol van uitdagende projecten. Van het draai- en freeswerk van Haeck Subcontracting tot de precisiemessen van Stumabo. Van de superjachten van Snijtech en de complexe lasonderdelen van We-Metal tot het complexe precisiewerk van Nuclear Fields, SAM Precision, en de winnaar van de Trends Gazelle SME award van 2020, Metaalconstructie Vanderscheuren. Stuk voor stuk specialisten in hun gebied met een complexe high-mix low-volume productie. Bij uitstek geschikt voor PROPOS dus! Dankzij PROPOS gaan deze bedrijven in 2021 profiteren van minder onderhanden werk, kortere doorlooptijden, een betere leverbetrouwbaarheid én waardevolle data inzichten. Óók vanuit huis.

Welkom Nuclear Fields, We-Metal, SAM Precision, Stumabo, Snijtech en Vanderscheuren!

Slim vooruit met shop floor control -

Uitbreiding koppelingen: MKG en PdC

Maar ook achter de schermen en qua functionaliteit is PROPOS enorm gegroeid. Zo hebben we een nieuwe module geïntroduceerd voor het efficiënt afhandelen van intern transport.

Verder hebben we samen met de betreffende leveranciers PROPOS bij diverse bedrijven gekoppeld aan de ERP systemen van Plan-de-CAMpagne en MKG. Deze nieuwe koppelingen zorgen ervoor dat de integratie met deze systemen nóg beter is, voor meer mogelijkheden voor onze klanten. Zo bestaat er nu een standaardkoppeling voor zowel MKG-4 als MKG-5. Daarnaast beschikt PROPOS over plug and play koppelingen voor verschillende versies van: Navision, MS Dynamics, MS Dynamics 365, Exact en Ridder IQ. Hierdoor kunnen wij vaak al binnen 3 maanden live, zodat onze klanten zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van de oneindige mogelijkheden van shop floor control.

Shop floor control metaal
duidelijke prioriteiten met propos
Slim vooruit met shop floor control -

Een slimme fabriek met PROPOS

PROPOS biedt steeds meer mogelijkheden voor een slimme fabriek. Dit jaar kenmerkte zich bovendien door een aantal nieuwe inspirerende mogelijkheden. Bij We-Metal hebben we PROPOS bijvoorbeeld gekoppeld aan moderne Trumpf software, voor het aansturen van Nesting en Uitrapen. Dit gaat er voor zorgen dat ook de lasersnij- en ponsmachines naadloos op de volautomatische planning van PROPOS aansluiten, voor een nog strakkere planning en nóg meer flow.

Maar PROPOS gaat verder. PROPOS biedt de mogelijkheid om uw digitale fabriek volledig in te richten en te customizen zoals u wenst. Met onze Custom Apps is het namelijk mogelijk om elke gewenste functionaliteit in PROPOS te integreren. Dit zorgt ervoor dat u veel productieprocessen kunt automatiseren. Van paperless werken, tot het afboeken van materialen of een geautomatiseerde kwaliteitscontrole.

Eén van de populairste integraties op dit moment is onze koppeling met Azumuta, een tool voor digitale ondersteuning voor operatoren op de werkvloer. Door een Custom App te integreren in PROPOS is elke integratie voor uw mensen via één applicatie beschikbaar, met een simpele tik op het PROPOS-scherm. Kortom, een gouden combinatie voor een slimme fabriek!

propos azumuta kwaliteitsmanagement

Slimme fabriek, ook thuis

Nu veel productiebedrijven te maken krijgen met een high-mix low-volume productie én veel medewerkers thuiswerken blijkt PROPOS dé oplossing voor veel productiebedrijven. PROPOS geeft namelijk (ook vanuit huis) real time heldere informatie over de stand van zaken van werkvloerprocessen als lasersnijden, frezen, monteren, outsourcing en inpakken maar ook van kantoorprocessen als werkvoorbereiding, engineering en inkoop. Het complete traject van elke klantorder kan worden gemonitord, medewerkers worden begeleid bij het maken van de juiste keuzes en een schat aan informatie wordt verzameld voor procesverbetering op langere termijn. Thuiswerken en toch grip houden op productie, PROPOS helpt het mogelijk te maken.

“Dankzij de realtime inzichten in PROPOS kan ik elke dag vanuit huis zien hoe het ervoor staat. Realtime informatie en remote working zullen meer en meer onderdeel worden van de maakindustrie. Nu zoeken bedrijven snelle ROI, wat je eerder hebt van shop floor control dan van een nieuwe machine.”

propos scherm remote

Lees het interview met Godfried Kaanen over shop floor control en de toekomst van de maakindustrie in de coronacrisis.

Ook profiteren van shop floor control in 2021?

Uniek aan PROPOS is de focus op flow. Meer rust op de werkvloer, betere resultaten met minder moeite. Uw productieorders worden volautomatisch ingepland, aangestuurd en gemonitord op de werkvloer. De grote kracht van PROPOS ten opzichte van andere systemen ligt in het visueel maken van de juiste informatie op het juiste moment. Zo heeft u real time inzicht in de status van uw productieprocessen en het gehele ordertraject. Dankzij waardevolle data inzichten en rapporten kunt u gericht werken aan continue verbetering. Waar u ook bent.

Sneller leveren én kosten besparen? Ontdek hoe u grip krijgt op productie en hoe u van 2021 misschien wel uw beste jaar ooit kunt maken.

 • Sterkere concurrentiepositie: kortere doorlooptijden en betere leverbetrouwbaarheid
 • Kosten besparen: efficiënte productie, lagere overhead, WIP en voorraad
 • Strategische inzichten voor capaciteit, bezetting en bottlenecks: waar kunt u met medewerkers schuiven, waar is extra bezetting noodzakelijk
 • Meer werk gedaan krijgen met minder moeite en FTE: bij een opleving van de economie het werk ook aan kunnen
 • Flexibel produceren: bij uitstek geschikt voor high-mix low-volume
 • Remote working proof: iedereen heeft realtime inzicht in de productiestatus
 • Binnen 3 a 4 maanden geïmplementeerd: voorsprong op uw concurrentie
 • Snelle ROI: Veel bedrijven verdienen PROPOS binnen een jaar terug
 • Veilige werksituatie: rust op de werkvloer en zelfstandig werken, aansturing op de vloer is bijna niet meer nodig, langdurige planningsvergaderingen zijn verleden tijd
 • Paperless orders, werktekeningen en -videos voorkomen fysiek contact en minimaliseert overleg op de vloer
 • Visueel management: iedereen weet wat te doen, duidelijke prioriteiten 
 • Eén systeem voor uw hele bedrijf door de koppeling met andere applicaties met onze custom apps.
productieplanning data insights propos
propos visueel management werktekening
propos shop floor insights

PROPOS wenst u een goed 2021

Ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar, kijken wij vooruit naar de mogelijkheden die het nieuwe jaar ons biedt. Wij wensen iedereen daarom een een goed 2021! Proost!

Slim vooruit met shop floor control -

Interessant artikel? Stuur 'm door!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Verder lezen:

Shop floor control
bij Drameco

Shop floor control bij Drameco

Shop floor control
bij Duits

Shop floor control bij Duits

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control bij Packo Inox

Shop floor control
bij System Flex

Shop floor control bij System Flex

Shop floor control
bij Merrem

Shop floor control bij Merrem Kunststoffen

PROPOS met eigen ogen in actie zien?

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Vraag nu een demo aan!

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Welkom terug!

Vertelt u ons iets meer over uw bedrijf, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden van PROPOS voor uw bedrijf zijn. U kunt ook een demo aanvragen.

Liever even bellen?

 (+31) (0) 850 479 865

Heeft u een vraag over PROPOS of shop floor control?

Stel gerust uw vraag. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag

Bedankt!

Bedankt voor uw vraag! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u in de tussentijd meer weten over PROPOS in de praktijk? Download hier onze praktijkcases.